Logo

Espens bedrift abonnerer på kurs i lederutvikling

Park & Kombimaskiner AS er i sterk vekst, og trengte kurs i lederutvikling på tvers av flere lokasjoner. Løsningen ble et samarbeid med Videocation. 

Espens bedrift abonnerer på kurs i lederutvikling
Henrik Ottersen

Henrik Ottersen

Park & Kombimaskiner i Drammen abonnerer på kurs i lederutvikling. Det har selskapet gjort med stor suksess siden januar 2022 da de ble kunde av Videocation.

- Vi ønsker å være en lærende organisasjon. Videocation tilbyr alle verktøyene vi trenger for å lykkes med lederutvikling, sier Espen Enersen.

Park & Kombimaskiner AS jobber med salg og vedlikehold av maskiner og utstyr innen park, hage og skog. Kundene er offentlig og privat sektor, samt privatpersoner som har hus, hytte og hage. Selskapet har hovedkontor i Drammen.

De siste årene har inntektene skutt fart etter etablering av nye butikker og verksteder i Asker og Kongsberg. I 2021 omsatte konsernet for 54 millioner kroner.

Trengte lederutvikling på tvers av lokasjoner

Den raske veksten har utvidet ledergruppen til seks personer på kort tid. Disse er spredt mellom kontorer i Drammen, Kongsberg og Asker. Dette skapte et behov for lederutvikling på tvers av flere lokasjoner.

Espen Enersen er grunnlegger og konsernsjef i selskapet som han startet opp i Drammen i 2004. Han mener utvikling av ledergruppen er essensielt hvis firmaet skal fortsette å vokse videre på en god måte.

- Kompetanseutvikling er viktig hvis vi skal lykkes, og ledergruppen må gå foran med et godt eksempel for resten av organisasjonen, sier han.

Tok kontakt med Videocation-ekspert

Han begynte derfor å kartlegge hvem som kunne bistå selskapet. Gjennom nettverk ble Enersen anbefalt å ta kontakt med Jon Urdal for å bistå selskapet med lederutvikling. Han er ekspert på lean og agil metodikk gjennom selskapet LeanOnU med en rekke kurs i smidighet på Videocation.

Lean-eksperten skreddersydde et eget lederprogram etter “blended learning”-prinsippet, som gjør det mulig å kombinere fysiske samlinger med nettkurs for best mulig læringsutbytte.

- Jon Urdal etablerte et løp med samlinger for ledergruppen kombinert med abonnement på Videocation. På den måten kombinerte vi fysiske kurs med nettkurs om ledelse, sier Enersen.

Han beskriver det som en ny måte å lære på fordi ledergruppen kunne stille bedre forberedt til samlingene med Urdal når de tok kurs på Videocation først.

- Det gjorde at vi fikk enda bedre faglig utbytte av samlingene med Jon, og kunne bruke disse til diskusjon og refleksjon i større grad. Jeg synes det har fungert strålende! Vi har lært veldig mye med Jon Urdal og Videcation, sier Enersen.

Har blitt mer proaktive og faglig sterkere

Han tok selv en rekke lederkurs på Videocation i perioden, som for eksempel “Ny som leder”, “Selvledelse” og “Endringsledelse”.

- Men jeg har også tatt kurs i andre ting. Det går mest i kurs om økonomi, ledelse, HMS og HR. Fordelen med Videocation er bredden av kurs med ledende eksperter innen en rekke fagområder.

- Jeg hører ofte på kursene når jeg kjører bil. Det er kanskje ikke “best practise”, men jeg lærer mye likevel, ler konsernsjefen,

Han forteller at ledergruppen er flinkere nå enn før selskapet startet opp med “blended learning”-programmet til Jon Urdal og Videocation.

- Når ledergruppen setter seg sammen nå, så er vi mer proaktive. Det er mange positive ting som skjer når vi treffes. Det er utrolig morsomt. Ledelsen har løftet seg flere hakk som gruppe med “blended learning”, sier han.

Park & Kombimaskiner kommer derfor ikke til å gå tilbake til klasseromskurs med det første.

- Jeg er veldig fornøyd med nettkurs fra Videocation, og ser på det som en naturlig del av selskapets kompetanseutvikling. Videocation er viktig for at vi skal være konkurransedyktige også i fremtiden, sier Espen Enersen.

Mener Park & Kombimaskiner tenker nytt om lederutvikling

Steinar Muggerud er direktør for strategisk læring i Videocation. Han mener Park & Kombimaskiner er flinke til å tenke nytt om lederutvikling.

- Park & Kombimaskiner jobber nyskapende med læring, og det er morsomt å se. Det å bruke flere virkemidler i kompetanseutviklingen er nøkkelen til bedre læring for ledelsen i organisasjoner, sier Muggerud.

Han mener kombinasjonen av digitale kurs på Videocation for den enkelte, kombinert med samlinger i fellesskap hvor deltagerne deler sine refleksjoner, er en effektiv form for læring.

- Når dette settes i system, så øker læringsutbyttet, forståelsen og hastigheten på virksomhetens utvikling, avslutter Steinar Muggerud.