Logo

Personvernerklæring

Personvernerklæring for Videocation.

Steinar Muggerud

Steinar Muggerud

Personvernerklæring

November 2021

Denne personvernerklæringen gjelder for nettstedet www.videocation.no ("Nettstedet") og tilknyttede tjenester som eies og drives av Videocation.no AS, org. nr. 898 399 222 ("Videocation", "vi", "oss").

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Videocation behandler personopplysninger, herunder de personopplysninger du oppgir på Nettstedet. Den beskriver også de valgene som er tilgjengelige for deg for din tilgang til Nettstedet, og hvordan du kan administrere dine personopplysninger.

For videre beskrivelse av tjenestene levert på Nettsiden, vennligst les kjøpsvilkårene her.

Videocation er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles gjennom våre nettsider og tjenester, og databehandler for personopplysninger som behandles på vegne av bedriftskunder.

HVILKE PERSONOPPLYSNINGER BEHANDLES?

Her finner du en oversikt over hvilke personopplysninger vi behandler i henhold til personopplysningsloven, herunder EU-forordning 2016/679 (General Data Protection Regulation, heretter kalt «GDPR»).

Vi behandler følgende personopplysninger fra alle brukere:

- Grunnleggende informasjon du oppgir, som navn, epostadresse, telefonnummer etc. Dette gjør vi for å kunne levere tjenestene vi tilbyr, til identifikasjon og registrering, for å yte god service etc.

- Eventuelle andre opplysninger som er samlet inn på grunnlag av dine samtykker. Du vil i så fall få spesifikk informasjon om hvilke opplysninger vi samler inn og hva de brukes til når vi ber om ditt samtykke.

Følgende informasjon behandles fra enkeltbrukere med eget abonnement (hvor Videocation er behandlingsansvarlig):

Grunnleggende informasjon du oppgir, som navn, epostadresse, telefonnummer etc. Informasjonen du oppgir vil også kunne bli beriket via oppslagstjenester (f.eks. vi henter din kontaktinformasjon). Dette gjør vi for å kunne levere tjenestene vi tilbyr, til identifikasjon og registrering, for å yte god service, herunder

- Besvare demoforespørsler
- Sende deg ordrebekreftelser
- Besvare forespørsler til kundestøtte
- Administrere din konto
- Sende deg nyhetsbrev
- Sende deg markedskommunikasjon

Informasjon du oppgir via kontaktskjema eller i kontakt med kundeservice
Opplysninger om brukerkonto og betaling, for eksempel informasjon om kredittkortnummer og andre kortnummer, kontonummer ved fakturering, historikk i kundeforholdet (hva som er kjøpt når mm.) etc.

Dette gjør vi for å kunne vise innhold basert på dine interesser, herunder bruke din kjøpshistorikk til å anbefale kurs og andre tjenester til deg når du er logget på i våre tjenester.

Opplysninger i forbindelse med bruk av våre tjenester, for eksempel påloggingstidspunkt, statistikk over kurs/episoder som er sett og fullført, oversikt over diplomer.

Eventuelle andre opplysninger som er samlet inn på grunnlag av dine samtykker. Du vil i så fall få spesifikk informasjon om hvilke opplysninger vi samler inn og hva de brukes til når vi ber om ditt samtykke.

Vi behandler også følgende personopplysninger på vegne av bedriftskunder (hvor Videocation er databehandler):

Grunnleggende informasjon som oppgis, som navn, e-postadresse, bedriftsinformasjon etc. Dette behandler vi for å kunne levere tjenestene vi tilbyr, til identifikasjon og registrering, for å yte god service etc.

Herunder vil vi

Lagre informasjon om kursholder samt informasjon som ligger i kurset (når bedriftskunder lager egne kurs)
Sende ut nyhetsbrev til de bedriftene som ikke har reservert seg mot dette
Kunne tilby elektronisk signering av avtaler
Opplysninger i forbindelse med kjøp og betaling, slik som bedriftens betalingsinformasjon, ordrehistorikk etc. Dette for å kunne vise innhold basert på dine interesser, herunder bruke din kjøpshistorikk til å anbefale kurs og andre tjenester til deg når du er logget på i våre tjenester.
Opplysninger som brukes i sosiale medier, slik som innlegg og bilder av kunder i studio (forutsetter samtykke fra kunden). Dette gjøres for å kunne tilby en god tjeneste for kundene våre, dersom kunden selv ønsker dette.
Eventuelle andre opplysninger som er samlet inn på grunnlag av dine samtykker. Du vil i så fall få spesifikk informasjon om hvilke opplysninger vi samler inn, og hva de brukes til når vi ber om ditt samtykke.
HVA BRUKES DINE PERSONOPPLYSNINGER TIL?
Vi behandler dine personopplysninger til følgende formål:

Levere våre tjenester, herunder besvare demoforespørsler
Dine personopplysninger blir brukt for å levere best mulig produkter og tjenester til deg, og det rettslige grunnlaget for behandling av personopplysninger er å oppfylle en avtale du er part i.
Administrere brukerkonto og medlemskap, herunder sende ordrebekreftelser, besvare forespørsler til kundestøtte ol.
Vi bruker dine personopplysninger i forbindelse med opprettelse og håndtering av brukerkonto og medlemskap, og det rettslige grunnlaget for behandling av personopplysninger er å oppfylle en avtale du er part i.
Sende deg markedskommunikasjon
For å kunne kommunisere nyheter, tilbud, produktutvalg, medlemstilbud, informasjon om funksjonalitet, endringer/nyheter i våre tjenester, eller annet som antas å være relevant for deg. Det rettslige grunnlaget for behandling av personopplysninger til dette formålet er vår berettigede interesse, eller samtykke der dette kreves.
Vise innhold basert på dine interesser, herunder bruke din kjøpshistorikk til å anbefale kurs og andre tjenester til deg når du er logget på i våre tjenester.
Det rettslige grunnlaget for behandling er for å oppfylle avtale du er part i, og ellers begrunnet i vår berettigede interesse av å markedsføre produktene og tjenestene våre.
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å kunne

Gjøre nettsiden brukbar med grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder
Huske informasjon for å tilpasse måten nettsiden oppfører seg eller ser ut, som betalingsinformasjon, ditt foretrukne språk eller regionen du befinner deg i
Forstå hvordan besøkende kommuniserer med nettsteder ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt
Spore besøkende på nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifull for utgivere og tredjeparts annonsører.
Det rettslige grunnlaget for bruk av informasjonskapsler (som ikke er nødvendige) er samtykke. Dersom du ikke ønsker at noen informasjonskapsler skal lagres på ditt utstyr, kan du skru av informasjonskapsler i din nettleser. Imidlertid vil våre nettsider kunne få redusert funksjonalitet dersom du skrur av informasjonskapsler. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler her.

DELING AV PERSONOPPLYSNINGER
Våre leverandører trenger personopplysninger for å kunne levere tjenester til oss innenfor rammene av de behandlingsaktiviteter som fremgår av denne erklæringen. Vi har databehandleravtaler med de aktuelle leverandørene som setter tydelige begrensninger for hvordan de kan bruke dine personopplysninger i samsvar med gjeldende personvernregelverk.

Vi deler dine personopplysninger med våre leverandører innenfor:

Kundeservice
Analyse/statistikk
Betaling
Markedsføring
JURIDISKE PROSESSER
Våre tjenester er underlagt norsk lov, og vi må følgelig dele dine personlige opplysninger med myndighetene dersom det finnes en lovhjemmel for at slik deling kan finne sted. Eksempler kan være rettslige prosesser knyttet til stevning, konkursbehandling og svindel.

Hvis Videocation er involvert i en fusjon, oppkjøp eller salg av hele eller deler av sin virksomhet, vil du bli varslet via e-post og/eller et varsel vil bli gitt på Nettstedet, om eventuelle endringer i eierskap, bruk av dine personlige opplysninger, og valgene du måtte ha angående dine personlige opplysninger.

HVOR LAGRES PERSONOPPLYSNINGENE?
Alle personopplysningene dine lagres innenfor EU/EØS, men noen av våre leverandører og samarbeidspartnere har tekniske supporttjenester plassert utenfor EU/EØS. Ved bruk av disse supporttjenestene, vil en eventuell behandling av dine personopplysninger være regulert i henhold til EU-kommisjonens standardkontrakt for overførsel til tredjeland eller annen godkjent overføringsmekanisme med eventuelle tilleggssikringer. Vi arbeider hele tiden med å sikre at vi og våre leverandører etterlever personvernregelverket, også for overføringer til tredjeland.

HVORDAN KAN JEG ADMINISTERE MINE PERSONOPPLYSNINGER?
Du kan når som helst administrere personopplysninger vi har lagret om deg. Dette kan du enten gjøre selv via mine sider eller kontakte oss for å få hjelp.

Ønsker du innsyn i dine personopplysninger, har du rett til å be om dette
Ønsker du å få dine personopplysninger korrigert, har du rett til å be om dette
Ønsker du å slette dine personopplysninger, har du rett til å gjøre dette så lenge vi ikke er lovpålagt å lagre de
Ønsker du å begrense behandlingen av dine personopplysninger, har du rett til å be om dette
Du vil motta informasjon fra oss hvis vi gjør korrigeringer eller sletter dine personopplysninger, eller hvis vi begrenser behandlingen
Du kan kreve personopplysningene dine utlevert i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format, og til å ta opplysningene med deg til en annen virksomhet. Dette gjelder kun opplysninger du aktivt har gitt fra deg
Du har rett til å gi beskjed dersom du mener vi ikke behandler dine personopplysninger korrekt
Dersom du ønsker noe av det overnevnte, kan du kontakte oss på:

Videocation.no AS, Tullins gate 6, 0166 Oslo, Norge.
Telefon: +47 22 60 21 60
E-post: personvern@videocation.no

Hvis du er ansatt i en bedrift som er kunde av oss, og ikke lenger ønsker å bli kontaktet av oss eller benytte våre tjenester, vennligst ta direkte kontakt med din arbeidsgiver.

Personer som ønsker tilgang til, eller ønsker å korrigere, endre eller slette personopplysninger samlet inn på vegne av våre bedriftskunder, må rette sin forespørsel til den bedriften som er ansvarlig for at vedkommende har fått tilgang til Nettsiden. Dersom bedriften samtykker i de endringer som ønskes vil vi gjennomføre endringen innen rimelig tid.

Vi vil oppbevare personopplysninger vi behandler på vegne av våre kunder så lenge det er nødvendig for å yte avtalte tjenester. Utover dette vil Videocation oppbevare de personopplysningene som er nødvendig for å oppfylle våre juridiske forpliktelser og løse eventuelle konflikter.

Vi kan også overføre personopplysninger til virksomheter som hjelper oss med å levere våre tjenester. Overføring av personopplysninger til en slik tredjepart er omfattet av avtalevilkårene mellom Videocation og bedriften.

HVOR LENGE OPPBEVARES MINE PERSONOPPLYSNINGER?
Vi vil oppbevare dine personopplysninger så lenge din konto er aktiv, vi trenger opplysningene for å levere de tjenester du ønsker, eller det er nødvendig for å ivareta kundens interesser i forbindelse med mulige reklamasjoner, tvister eller annet som er forbundet med kundeforholdet. Når brukerkontoen slettes beholder vi kun anonymiserte og aggregerte seerdata.

Personopplysninger om kjøpshistorikk etc. vil oppbevares i etter gjeldende krav til oppbevaring av regnskapsdokumentasjon. Vi oppbevarer aldri personopplysninger lenger enn fem (5) år.

SIKKERHET
Sikkerheten til dine personlige opplysninger er viktig for oss. Vi følger allment aksepterte standarder for å beskytte de personopplysningene som sendes til oss, både under overføring og når de er mottatt. Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger til dette formålet er vår berettigede interesse til å bl.a. avdekke svindel eller misbruk av våre tjenester eller betalingsmetoder. Hvis du har spørsmål om sikkerheten til dine personopplysninger, kan du kontakte oss på personvern@videocation.no.

UTMELDINGSPREFERANSER
Hvis du ønsker å abonnere på vårt nyhetsbrev, vil vi bruke ditt navn og e-postadresse for å sende nyhetsbrev til deg. Du kan velge å slutte å motta våre nyhetsbrev eller markedsføring via e-post ved å følge instruksjonene som er inkludert i disse e-postene eller i linken på bunnen av Nettsiden. Du kan også kontakte oss på personvern@videocation.no.

Du vil motta e-poster fra Nettstedet som en del av vår tjeneste. Hvis du ikke lenger ønsker å motta disse e-postene, kan du stoppe dem ved å avslutte kontoen din.

LENKER TIL ANDRE NETTSTEDER
Nettstedet kan inneholde lenker til andre nettsteder som har personvernregler som skiller seg fra Videocation. Hvis du sender personlig informasjon til noen av disse nettstedene, er informasjonen underlagt dette nettstedets personvernserklæring. Vi oppfordrer deg derfor til å nøye lese igjennom personvernerklæringen for alle nettsteder hvor du gir i fra deg personlige opplysninger.

ENDRINGER I DENNE PERSONVERNERKLÆRINGEN
Vi vil oppdatere denne personvernerklæringen med ujevne mellomrom. Hvis vi gjør vesentlige endringer vil vi varsle deg via e-post (sendt til den e-postadressen som er oppgitt i din konto) eller ved hjelp av en melding på Nettstedet før endringen trer i kraft. Vi oppfordrer deg til å lese gjennom denne siden for å holde deg oppdatert om våre retningslinjer for personvern.

KONTAKT OSS
Videocation.no AS
Tullins gate 6 0166 Oslo, Norge
+47 22 60 21 60
personvern@videocation.no

Ønsker din bedrift å bli bedre på kompetanse?

Skap bedre resultater med effektive kurs og skreddersydd opplæring i bærekraft. Lær av Norges ledende eksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.

Steinar Muggerud

Steinar Muggerud