Logo

Smittefaren øker, hvilke tiltak bør du ta?

Smittefaren øker, hvilke tiltak bør du ta? Smitten øker, myndighetene med nye tiltak. Kurs i smittevern.

Steinar Muggerud

Steinar Muggerud

Smittefaren øker, hvilke tiltak bør du ta?

Smitten øker, myndighetene med nye tiltak

Smitten øker, og ifølge FHI og nærmer Norge seg nå de høyeste nivåene siden mars.

Avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet mener det er grunn til bekymring, og om folk har vært litt for løsslupne på smitteverntiltak, karanteneregler, avstand og hygiene. Regjeringen strammer inn og kommer med nye tiltak.

– Denne høsten. har koronasmittet kommet som høstmørket. Litt mer dag for dag, sier Statsminister Erna Solberg.

Hva gjør bedrifter for å sikre at de ansatte følger rutiner?

Både små og mellomstore bedrifter som møter kunder i det daglige, er utsatt for potensiell smitte – og det er også kundene. Alle husker koronaskandalen på Hurtigruten, som har gått hardt utover selskapets omdømme etter at ledelsen ikke håndterte potensiell smitte om bord på riktig måte.

Men situasjonen er i konstant endring, og det kan være vanskelig å skille ut informasjonen som gjelder til enhver tid. Hvor skal du og bedriften din henvende dere for å vite hva slags tiltak som gjelder for dere?

Oppfordrer alle ansatte til å ta kursbevis

Vi i Videocation vil gjøre det så enkelt som mulig for alle å bidra i dugnaden. I samarbeid med Volvat har vi derfor produsert et videokurs som tar for seg de grunnleggende prinsippene for smittevern, og særlig i forbindelse med covid-19.

Hvilken type munnbind skal du bruke, og hvor stor avstand skal du holde til andre mennesker? Hva gjør du hvis du har symptomer, og når bør du være hjemme fra jobb?

Kurset holdes av sykepleier Linda Christin Nilsen, og er basert på myndighetenes og Folkehelseinstituttets retningslinjer. Det gir deg en lettfattelig innføring i alt du trenger å vite for å kunne gjøre din del av samfunnsoppdraget.

Mange av våre bedriftskunder har øremerket kurset som obligatorisk for sine ansatte og ønsker at alle gjennomfører og tar kursbevis i smittevern. Om alle gjennomfører og blir mer bevisst på hva hver enkelt kan gjøre for å redusere smittespredning, så vil hver bedrift bidra med sin del av dugnaden og det felles samfunnsansvaret vi har.

Ta kontakt

Med oss

Steinar Muggerud

Steinar Muggerud