Logo

De 20 mest sette kursene på Videocation i 2021

Pandemien påvirket hvilke kurs som ble mest sett på Videocation i 2021. Men nordmenn elsker fortsatt kurs som gjør arbeidsdagen enklere. 

De 20 mest sette kursene på Videocation i 2021
Henrik Ottersen

Henrik Ottersen

- Vi ser at bedrifter og arbeidstakere har et sterkt fokus på kompetanseutvikling. Våre brukere tok mange og til dels veldig varierte kurs i 2021, sier Truls Paulsen.

Paulsen er sjefredaktør og pedagogisk ansvarlig for alle kursene til Videocation. Han forteller at norske arbeidstakere har mye til felles når de skal utvikle sin kompetanse.

- Et stort antall av våre kurs er relevante for veldig mange. Pandemien har påvirket noen av kursene på topp 20-listen, men etterspørselen etter kurs innen ledelse, HMS, markedsføring og Microsoft Office holdt seg stabilt gjennom året, forteller han.

Årets mest sette kurs ble Lean, kvalitet og kontinuerlig forbedring med Sidsel Winther Storaas.

- Lean er en kjent og innarbeidet metodikk som er relevant for mange bedrifter. Derfor var dette kurset mest populært i fjor, forteller Paulsen.

Selv er Sidsel Winther Storaas litt overrasket, men mest glad for at hennes kurs ble mest sett i 2021.

- Dette er utrolig morsomt og veldig hyggelig, sier hun.

- Hvorfor er ditt Lean-kurs så populært?

- Det kan være av flere grunner. Lean er et vanskelig tema som mange ønsker enklere svar på. Mangel på styring og kvalitet gjør nok mer vondt for bedrifter nå enn tidligere, og derfor er det aktuelt for mange å ta et kurs i Lean-metodikk, sier Sidsel Winther Storaas.

POPULÆR: Sidsel Winther Storaas sitt kurs «Lean, kvalitet og kontinuerlig forbedring» var mest sett på Videocation i 2021. Foto: Videocation.
POPULÆR: Sidsel Winther Storaas sitt kurs «Lean, kvalitet og kontinuerlig forbedring» var mest sett på Videocation i 2021. Foto: Videocation.

Korona gjør enkelte kurs mer etterspurt

Videocation tilbyr nå 189 kurs fra 84 eksperter gjennom sin abonnementsløsning på kunnskap, og stadig flere bedrifter etterspør mer innhold, godt innhold og innhold på norsk.

- Her er vi bra posisjonert med en stor kurskatalog med ledende norske eksperter, sier Paulsen.

Sjefredaktøren forteller at pandemien også har påvirket hvilke kurs som ble populære i fjor.

- Kurs i selvledelse har økt voldsomt fordi hjemmekontor stiller høyere krav til selvdisiplin. Vi ser også at skrivekurs er populært fordi digitalisering krever at flere arbeidstakere må kommunisere skriftlig med hverandre fra hjemmekontoret.

- Også kurs i psykisk helse, psykologisk trygghet, presentasjonsteknikk og trygghet foran skjerm ble populære som en konsekvens av pandemien, men også fordi det er veldig gode kurs, påpeker Paulsen.

Nordmenn elsker kurs i Excel

Den som har flest kurs på Topp 20-listen i 2021 er Jon-Gunnar Pettersen. Han er ekspert i Microsoft Office og inne med hele fire kurs. Pettersens kurs i Office, Teams og Excel var spesielt populære i fjor.

- 80 prosent av norske bedrifter benytter Microsoft Office hver dag, og det er et stort behov for kompetanseutvikling. Mye handler om å bli gjort oppmerksom på funksjoner som gjør arbeidsdagen enklere og mer effektiv. Det er mange som sparer en time om dagen etter å ha gjennomført et kurs med Jon-Gunnar Pettersen, sier Paulsen.

POPULÆR: Videocation-ekspert Jon-Gunnar Pettersen er inne på Topp 20-listen med hele fire kurs. Foto: Videocation.
POPULÆR: Videocation-ekspert Jon-Gunnar Pettersen er inne på Topp 20-listen med hele fire kurs. Foto: Videocation.

Han mener nordmenns etterspørsel etter Excel nærmest er umettelig.

- Også vårt kurs i grunnleggende Excel med Tore Søfting lå stabilt høyt gjennom hele fjoråret. Dette kurset havnet til slutt på en niendeplass, forteller Paulsen.

Videocation er nå Norges største tilbyder av kurs i Microsoft Office med hele 20 kurs som du kan se når du vil og hvor du vil.

Mange brukere tar mange kurs

Videocation er basert på forskningsbaserte prinsipper om at video er bedre egnet som læringsverktøy. Videocations modell med abonnement på kunnskap gir norske bedrifter tilgang til et stort antall kurs, og det er mange ansatte flinke til å benytte seg av.

- Nordmenn er opptatt av å utvikle seg i jobben, og er flinke til å ta ansvar for egen læring. Våre tall viser at mange brukere tar veldig mange kurs i alt fra ledelse, digitalisering, bærekraft, markedsføring og Office. Denne trenden er sterkt økende inn i 2022, og det er hyggelig å se både for bedriftene og de ansatte, avslutter Truls Paulsen.

Her er våre mest populære kurs i 2021

 1. Lean, kvalitet og kontinuerlig forbedring med Sidsel Winther Storaas
 2. Selvledelse med Sidsel Winther Storaas
 3. Forebygging av trusler og vold på arbeidsplassen med Bjørn Petter Hanssen og Geir Olsen
 4. Skriv krystallklart – et kurs i klarspråk med Ragnhild Holmås
 5. Skriv så det selger! med Christine Calvert
 6. Jobb effektivt i Office – de 20 beste tipsene med Jon-Gunnar Pettersen
 7. En innføring i Microsoft Teams med Jon-Gunnar Pettersen
 8. Skriv bedre e-poster! med Christine Calvert
 9. Grunnleggende Excel med Tore Søfting
 10. De 100 viktigste Excel-funksjonene med Jon-Gunnar Pettersen
 11. Presenter uten panikk med Marianne Mørk Larsen
 12. Skap engasjement gjennom skjermen med Marianne Mørk Larsen
 13. Ny som leder med Olav Haraldseid
 14. Super selvdisiplin med Saher Sourouri
 15. Hva skaper et førsteinntrykk? med Christine Calvert
 16. God psykisk helse i den nye arbeidshverdagen med Hilde Johanne Aafoss
 17. Møtekultur og møteledelse med Cecilie Thunem-Saanum
 18. Psykologisk trygghet i team med Torunn Ødegård
 19. Bli mer effektiv i Excel med Jon-Gunnar Pettersen
 20. Medarbeidersamtalen 2.0 med Rune Semundseth