Logo

Hanne Kristin Rohde ny ekspert i levende lederskap på Videocation

Hanne Kristin Rohde gjør stor suksess som forfatter og foredragsholder. Nå blir hun også ny ekspert i levende lederskap på Videocation. 

Hanne Kristin Rohde ny ekspert i levende lederskap på Videocation
Henrik Ottersen

Henrik Ottersen

- Jeg har hatt et ønske om å lage digitale kurs i ledelse, slik at jeg kan fokusere mer på mitt forfatterskap. Da er Videocation en god partner for meg, sier Hanne Kristin Rohde.

I Videocation blir hun en del av et kompetent fagmiljø innen ledelse, og kollega med over 100 eksperter totalt. Rohde har allerede vært i Videocations studio i Oslo for å spille inn sitt nye kurs.

- Videocation har mange dyktige og dedikerte medarbeidere som kan sitt fag. Jeg føler meg trygg på at jeg får bistanden jeg trenger for å nå gjennom skjermen med budskapet mitt, sier Rohde.

Hanne Kristin Rohde jobbet 25 år i politiet frem til hun sluttet som leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo Politidistrikt i 2014. Siden den gang har hun gjort suksess som foredragsholder og krimforfatter. Hun var også en del av ekspertpanelet i TV2s krimserie “Åsted Norge” i 12 sesonger.

Mener digitale kurs er praktisk og miljøvennlig

Rohde mener Videocation fremstår som en attraktiv plattform for alle som ønsker faglig påfyll i næringslivet.

- Norge er et langstrakt land, og det krever mange reisetimer dersom alle skal ta kurs fysisk. Derfor er digitale kurs et fint supplement. Det er både praktisk og miljøvennlig. Et abonnement på Videocation er derfor en strålende idé på flere måter, sier Rohde.

Hun mener digitale kurs gjør det lettere å nå ut med budskapet til et bredere publikum. Kurset passer også for andre enn kun ledere.

- Jeg fokuserer på suksessfaktorer i lederskapet med viktige læringspunkter fra mine 20 år som leder i politiet. Dette er verktøy som kan benyttes også utenfor arbeidslivet fordi mye handler om selvledelse. Derfor passer kurset mitt for alle som ønsker å lære mer om levende lederskap, aktiv selvledelse og personlig utvikling, sier hun.

Lover et svært givende lederkurs

For Rohde mener veien til resultater handler mye om å være bevisst sin lederrolle.

- Kurset handler om lederens evne og vilje til å være nysgjerrig og fleksibel. Min overbevisning etter 20 år i lederrollen, er at en leder må trene i fredstid på viktige temaer som selvinnsikt, dialog, mental berøring og utfordringssamtaler. Videre må lederen nyttiggjøre forskjellen på informasjon og inspirasjon, være modig og kunne danne nødvendig motmakt.

- Hvis du ikke er fleksibel, har du ikke endringsevne. Da hjelper ikke den mentale viljen. Dersom du ikke er nysgjerrig på mennesker, kan du lett utvikle deg til en angstbiter med en uforutsigbar og autoritær lederstil. Dersom du ikke har selvinnsikt, vet du ikke om du virker negativt på andre. Dersom du ikke har bygget immunforsvar i deg selv, vil hersketeknikker kunne ta deg ned, istedenfor å bygge deg sterk.

- Jeg lover at kurset blir svært givende for deg som ønsker å oppnå suverene resultater for bedriften du jobber i, sier hun.

FORNØYD: – Hanne Kristin Rohde har en historie som stikker seg ut, og vi er stolte av å samarbeide med henne, sier redaktør Ranja Tendal i Videocation. Foto: Videocation.no
FORNØYD: – Hanne Kristin Rohde har en historie som stikker seg ut, og vi er stolte av å samarbeide med henne, sier redaktør Ranja Tendal i Videocation. Foto: Videocation.no

Glad for å ha Rohde med på Videocation-laget

Ranja Tendal i Videocation mener hun har gjort en supersignering innen ledelse med Hanne Kristin Rohde.

- Hanne Kristin Rohde har en historie som stikker seg ut, og vi er stolte av å samarbeide med henne. I sine 20 år som leder var hun politiets ansikt utad i mange kjente kriminalsaker. Ikke bare var hun en modig kvinnelig leder i et mannsdominert miljø, hun levde også tydelig opp til sine verdier om åpenhet og ærlighet - og oppnådde imponerende resultater.

- Når Rohde deler sine erfaringer formidler hun betydningen av tillit, nærhet og relasjoner i lederrollen. Hun både inspirerer og berører. Jeg ser veldig frem til å dele hennes erfaringer med våre kunder, sier Tendal.

- Er en spesiell formidler

Hun forteller at Rohde skal lage kurs for alle som har ansvar for å nå et mål.

- Hennes kurs er et lederkurs som vil treffe oss alle. Hanne Kristin er en spesiell formidler og passer perfekt for vårt kursformat. Våre kunder skal lære av de beste, og de beste kommer også “gjennom skjermen”. Her er det toppscore på begge deler, sier Videocation-redaktøren.

I første omgang skal Rohde produsere ett lederkurs for Videocation.

- Foreløpig starter vi med dette lederkurset om hvordan du henter ut det beste i deg selv. Vi har allerede snakket om mulige andre kurstitler, så det er ikke umulig at det blir flere kurs på et senere tidspunkt, sier Ranja Tendal.