Logo

Nelfo lanserer “Elflix” i samarbeid med Videocation

Nelfo lanserer kompetanseportalen “Elflix” i samarbeid med Videocation. “Elflix” er et abonnement på kunnskap som gir 1800 elektrobedrifter tilgang til over 200 videokurs. 

VIDEOKURS: Markedssjef Gjermund Hovde i Nelfo lanserer “Elflix”, som er en kompetanseportal med over 200 videokurs for elektrobransjen. Foto: Videocation.
Henrik Ottersen

Henrik Ottersen

15. februar ble Nelfos storsatsingen “Elflix” lansert.

- Med “Elflix” får våre medlemsbedrifter tilgang til over 200 videokurs gjennom et abonnement på kunnskap til en meget god pris, sier markedssjef Gjermund Hovde i Nelfo.

Nelfo er en landsforening i NHO som organiserer 1860 medlemsbedrifter med 31.100 ansatte innen elektrobransjen i Norge.

Nelfo har alltid jobbet systematisk med kompetanseutvikling for bransjen, men behovet for praktisk gjennomføring av kurs har endret seg under koronapandemien.

- Vi la merke til at folk ikke hadde tid til å delta på fysiske kurs og webinarer. Men de ønsket gjerne opptak av kurset, slik at de kunne se det på video når det passet for dem. Det ble en tankevekker, og førte til at vi måtte tenke nytt, forteller Hovde.

BEDRE OPPLÆRING: “Elflix” er en kompetanseportal utviklet spesielt for elektrobransjen. Skjermbilde: Videocation.
BEDRE OPPLÆRING: “Elflix” er en kompetanseportal utviklet spesielt for elektrobransjen. Skjermbilde: Videocation.

Tok kontakt med ekspert på kunnskap

Hovde kontaktet derfor Videocation, som er Norges ledende leverandør av videobaserte kurs til næringslivet. Selskapet omtales som et “Netflix for læring”, og kan tilby 200 videokurs fra 86 ledende eksperter gjennom sin abonnementsløsning på kunnskap.

- Videocation har en pedagogisk modell som er forankret i forskning på videobasert læring. De har også eget studio og produksjonsteam i Oslo. Det ga oss en trygghet om at Videocation var riktig partner for Nelfo, sier Hovde.

Resultatet ble satsingen “Elflix”, som er en kompetanseportal utviklet spesielt for elektrobransjen.

Her får medlemsbedriftene tilgang til Nelfos skreddersydde kurs i tillegg til 200 videokurs fra Videocation innen temaer som ledelse, økonomi, salg, markedsføring, bærekraft og digitalisering.

- Nelfo har allerede spilt inn 20 egne kurs på “Elflix” om temaer som er viktige for medlemsbedriftene, som for eksempel elbillading og Febdok. I snitt vil det bli publisert 10 nye kurs i månedene fremover, sier Hovde.

TENKER NYTT: – Vi mener Nelfo er nytenkende når de nå endrer sin forretningsmodell fra å ta betalt per kurs til å gå over til en abonnementstjeneste på kunnskap. Her har mange organisasjoner og bedrifter noe å lære, sier direktør Steinar Muggerud i Videocation. Foto: Videocation.
TENKER NYTT: – Vi mener Nelfo er nytenkende når de nå endrer sin forretningsmodell fra å ta betalt per kurs til å gå over til en abonnementstjeneste på kunnskap. Her har mange organisasjoner og bedrifter noe å lære, sier direktør Steinar Muggerud i Videocation. Foto: Videocation.

Bistår med innhold og kursproduksjon

Steinar Muggerud er direktør for forretningsutvikling i Videocation. Han mener Nelfos satsing på “Elflix” viser at organisasjonen tar kompetanseutvikling på alvor.

- Nelfo har virkelig lyttet til og forstått brukerbehovet til sine medlemmer. Vi mener Nelfo er nytenkende når de nå endrer sin forretningsmodell fra å ta betalt per kurs til å gå over til en abonnementstjeneste på kunnskap. Her har mange organisasjoner og bedrifter noe å lære, sier Muggerud.

Han forteller at Videocation har bistått Nelfo med å designe et nettakademi med integrasjon mot Nelfo sitt medlemssystem, slik at “Elflix” kan tilbys til alle Nelfos medlemmer.

- Videocations produksjonsteam vil også bistå Nelfo med produksjon av videokurs for å gjøre “Elflix” enda bedre i tiden som kommer, sier han.

Har fått gode tilbakemeldinger

Markedssjef Gjermund Hovde har mottatt mange positive tilbakemeldinger etter at Nelfo valgte å satse tungt på videobasert læring.

- De medlemsbedriftene jeg har snakket med har vært veldig positive. Spesielt bedriftene som ligger langt fra Oslo, hvor logistikken gjør det tungvint å delta på fysiske kurs. Nå kan de ta videokurs når og hvor de vil, sier Hovde.

Han beskriver samarbeidet med Videocation som lærerikt og positivt.

- Det har vært veldig morsomt å samarbeide med Videocation. De er nytenkende og fremoverlente, og det gjør samarbeidet veldig spennende. “Elflix” som konsept står veldig sterkt, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Gjermund Hovde.