Logo

Opinion gjør læring til bedre næring

Med en tydelig plan har analysebyrået Opinion gjort stor suksess med læring. - Videocation gjør det gøy å ta kurs, sier fagsjef Marianne Wille Syvertsen.

FORNØYD: -Tilbakemeldingene fra de ansatte er veldig gode. Med Videocation har vi tilgang til et stort antall kurs med mange dyktige eksperter, sier Marianne Wille Syvertsen i Opinion. Foto: Opinion.
Henrik Ottersen

Henrik Ottersen

Aktiv læring på arbeidsplassen!

Opinion jobber med markedsanalyse for norske og utenlandske oppdragsgivere. Selskapet er blant Norges største i sin bransje med 50 ansatte på Vulkan i Oslo.

Ulike bransjer og komplekse arbeidsoppgaver stiller høye krav til kunnskap internt.

- Kompetanseutvikling er viktig for Opinion. Det gjelder både fysiske og digitale kurs, sier analytiker og fagsjef for digitale metoder i Opinion, Marianne Wille Syvertsen.

Selskapet har jobbet med Videocation siden januar 2022, og bruker læringsplattformen blant annet som et supplement til fysiske kurs.

Plan for læring i hele organisasjonen

Wille Syvertsen forteller at erfaringene med Videocation er veldig gode for selskapets 40 brukere.

- Videocation har tent en gnist hos flere ansatte, og har vist at det er mulig og gøy å ta kurs i en hektisk hverdag. Videocation gjør det enkelt å fylle på med ny kunnskap, sier Wille Syvertsen.

Opinions ansatte er blant de flinkeste i klassen til å ta digitale kurs på Videocation. Årsaken er en tydelig plan for læring internt.

- Vi har hatt fokus på at Videocation skal være enkelt å komme i gang med for alle. Derfor har vi utnevnt en dedikert person som har ansvaret for Videocation internt. Denne personen setter opp aktuelle spillelister, og motiverer og oppfordrer de ansatte til å ta kurs, forteller hun.

I innkjøringsfasen har Videocation vært på agendaen i ledergruppen, slik at hver enkelt leder kan følge opp bruken i egen avdeling.

- Vi mener det er viktig at Videocation er godt implementert på ledernivå for at det skal ha effekt i hele organisasjonen, sier hun.

Kombinerer fysisk og digital læring

Opinion arrangerer også faglunsjer internt hvor kolleger deler kunnskap om aktuelle temaer. I noen tilfeller kombineres disse faglunsjene med digitale kurs på Videocation.

- Hvis for eksempel faglunsjen handler om presentasjon med PowerPoint, så får alle tips om å ta Videocation-kurset "Presenter uten panikk" med Marianne Mørk Larsen i tillegg. På den måten kombinerer vi fysisk og digital læring for et best mulig læringsutbytte, sier Wille Syvertsen.

BLANDET LÆRING: Opinion jobber aktivt med å kombinere fysisk og digital læring i forbindelse med sine interne faglunsjer. Her holder Tove Botnen og Sara Thorvik Andersson et innlegg om hvordan man blir en bedre prosjektleder. Foto: Opinion.
BLANDET LÆRING: Opinion jobber aktivt med å kombinere fysisk og digital læring i forbindelse med sine interne faglunsjer. Her holder Tove Botnen og Sara Thorvik Andersson et innlegg om hvordan man blir en bedre prosjektleder. Foto: Opinion.

Hun forteller at læringstiltakene har vært med på å skape en positiv holdning til å ta digitale kurs.

- Vi ønsker at Opinion skal være en arbeidsplass som legger til rette for læring, hvor de ansatte ønsker å ta kurs. Og det tror vi at vi har klart å få til, sier hun.

Opinion ser nå på Videocation som en viktig del av sin kompetansemiks. Noen av kursene har gjort intern opplæring overflødig.

- Tilbakemeldingene fra de ansatte er veldig gode. Med Videocation har vi tilgang til et stort antall kurs med mange dyktige eksperter. Vi kan ta kursene når og hvor vi vil. Det gjør plattformen fleksibel. Vi er veldig fornøyde med Videocation, sier Wille Syvertsen.

FORNØYD: - Det er inspirerende når jeg ser hvordan Opinion bruker Videocationm sier Steinar Muggerud. Foto: André Brenni.
FORNØYD: - Det er inspirerende når jeg ser hvordan Opinion bruker Videocationm sier Steinar Muggerud. Foto: André Brenni.

Mener Opinion er et forbilde for andre

Steinar Muggerud er direktør for strategisk læring i Videocation. Han mener Opinion er et forbilde for andre selskaper som ønsker å lykkes med læring.

- Det er inspirerende når jeg ser hvordan Opinion bruker Videocation. Dette er virkelig beste praksis for hvordan du bygger en god læringskultur, sier han.

Muggerud mener Videocation er godt egnet for SMB-bedrifter som ønsker en fleksibel og rimelig læringsplattform for sine ansatte.

- Videocation er perfekt for bedrifter fordi plattformen gir tilgang til eksperter og kurs når det passer i en hektisk hverdag. Man trenger heller ikke å stenge kontoret for å reise vekk på dyre klasseromskurs.

- Vi mottar mange hyggelig tilbakemeldinger fra ansatte og bedrifter som endelig får satt læring i system ved hjelp av Videocation, sier Muggerud.