Logo

Slik lykkes TV 2 med kompetanseutvikling

Systematisk læring gir gode resultater for TV 2. Nå er TV-kanalen nominert til “Årets lærende bedrift” av Videocation.

Slik lykkes TV 2 med kompetanseutvikling
Henrik Ottersen

Henrik Ottersen

- Det er utrolig gøy å bli nominert til “Årets lærende bedrift” av en anerkjent aktør som Videocation. Dette gir motivasjon videre for å løfte kompetansen til alle i TV 2, sier leder for organisasjonsutvikling og kultur i TV 2, Sissel Sundby.

Prisen for "Årets lærende bedrift" blir delt ut på Videocations ekspertgalla “Gjennom skjermen” i mars. De andre nominerte til den gjeve prisen er Opinion, Rejlers, Arkivverket og Sparebanken 1 SR-Bank.

Sundby mener nominasjonen er en anerkjennelse av TV 2s satsing på systematisk læring.

- Kompetanseutvikling er viktig for TV 2. Det handler om å tiltrekke seg og holde på dyktige mennesker. Det er krevende å bli en lærende organisasjon. Vi har så vidt begynt på den reisen, men opplever at vi har kommet lang vei på kort tid, sier Sundby.

Setter læring i system

For TV 2 er satsingen på læring strategisk. Men god kompetanseutvikling krever en god plan. Derfor valgte TV-kanalen å inngå avtale med Videocation, som gjør det enkelt for ledere og bedrifter å sette læring i system for sine ansatte.

Avtalen gir TV 2 tilgang til hundrevis av digitale kurs kombinert med rådgivning og prosjektledelse for å lykkes med effektiv kompetanseutvikling.

- Våre medarbeidere trenger digital kompetanseutvikling på en fleksibel måte, og da er Videocation en god partner for oss. Alle kursene er på norsk med eksempler og tematikk som vi kjenner fra norsk næringsliv. Det er viktig for oss, sier hun.

Sundby løfter frem to forhold som avgjørende for at TV-kanalen lykkes med læring.

- En nøkkelfaktor er at flere ledere har tatt eierskap til prosjektet. Det er viktig for å drive god kompetanseutvikling i avdelingene. I tillegg har vi et godt samarbeid med de tillitsvalgte, som er positivt innstilt til at medlemmene får mulighet til å utvikle seg, sier hun.

Satser på blandet læring

TV 2 har blant annet satt utvikling av sine ferskeste ledere i system med hjelp av såkalt blandet læring. Dette er en måte å lære på som kombinerer fysiske samlinger med digitale kurs for bedre læringsutbytte.

- Blandet læring er et konsept som fungerer veldig bra. Vi setter opp tilpassede kurs digitalt og kombinerer det med samlinger, oppgaver og praktisk ledertrening. Hittil har cirka 40 ledere gjennomført dette programmet i TV 2, sier hun.

Sundby er godt fornøyd med samarbeidet TV 2 har med Videocation.

- Kompetanseutvikling blir enda viktigere for oss fremover, og Videocation er derfor en naturlig samarbeidspartner for TV 2, sier Sissel Sundby.