Logo

Har du engasjerende videomøter?

Har du engasjerende videomøter? Skap engasjement og kontakt gjennom skjermen med Marianne Mørk Larsen.

Steinar Muggerud

Steinar Muggerud

Har du engasjerende videomøter?

Skjermkommunikasjon har blitt en stor del av vår nye hverdag. Er du ute etter å selge produkter, dele kunnskapen din, pleie kundekontakten eller bygge teamfølelsen, finnes det et hav av plattformer du kan velge mellom.

Disse plattformene krever litt andre ferdigheter enn de vi er vant med: nemlig å skape kontakt og engasjement gjennom en bitteliten kameralinse.

Ekstra utfordrende er det når du ikke kan se dem du snakker med. Da er det som å snakke til en vegg, hvor du ikke får noen tilbakemeldinger, verken i form av nikk, smil eller spørsmål.

Vanlige utfordringer ved videomøter

Jeg har samlet noen av de vanligste utfordringene folk kontakter meg om her:

  • Jeg er helt utslitt etter et langt videomøte hvor jeg ikke ser de jeg snakker med
  • Jeg får kublikket/stirreblikket
  • Jeg snakker veldig fort, for jeg er så redd for at de andre skal kjede seg.
  • Jeg vil bare bli ferdig
  • Jeg mister engasjementet mitt
  • Jeg klarer ikke å holde tråden i budskapet mitt
  • Jeg blir stiv og rar, og klarer ikke å være meg selv
  • Jeg har ingen gjennomslagskraft

Om du kjenner deg igjen i en eller flere av tingene på listen, har jeg tre tips til deg.

1. Idealperson

Velg en person som du har lyst til å snakke med, en person som du føler deg trygg sammen med. Denne personen setter du inn i kameralinsen, og så ser du for deg at personen lytter interessert, smiler og nikker mens du snakker.

Idealpersonen vil hjelpe deg med å få et avslappet blikk, slik at du unngår “kublikket”, eller det stirreblikket vi får når vi skal vise at vi har noe viktig å si. Å jobbe med en idealperson krever litt trening før det føles naturlig og givende, men ikke gi opp – det fungerer.

2. Dialog, ikke monolog

Du mister publikummet ditt superraskt hvis du går inn i din egen monologboble. For å bli engasjerte, må de føle at du snakker med dem.

Snakk med idealpersonen din som om dere er midt inne i en veldig spennende samtale, og akkurat nå er det du som snakker. Når som helst kan idealpersonen stille et spørsmål eller komme med et innspill, men akkurat nå er det du som snakker.

Det å tenke på situasjonen som en spennende samtale, vil hjelpe deg å få dynamikk i budskapet ditt i form av stemmebruk, kunstpauser og tempo.

3. Tydelig hensikt

Vær krystallklar på hensikten med budskapet ditt. Hvorfor skal vi lytte til deg? Hvilken verdi skal budskapet ditt gi publikummet? I dette formatet er det viktig å kutte bort alt som er overflødig for ikke å miste både din egen, men også tilhørernes energi og engasjement.

Marianne Mørk Larsen er over middels interessert i hvordan vi mennesker påvirker hverandre, og med mye smil og intensitet skaper hun trygge rom som gir plass til utvikling og vekst.

Presenter uten panikk, et kurs i presentasjonsteknikk er et av de mest sette på Videocation.

Ta kontakt

Med oss

Steinar Muggerud

Steinar Muggerud