Logo

Bruker spillbasert læring med god effekt

Spillsimulering er en morsom måte å lære på. Med Videocation lærer norske elektrikere mer effektivt med spillmotoren bak skytespillet Fortnite.

SATSER PÅ GAMING: - Spillsimulering gir positive effekter på læringen. Det er også en morsommere måte å lære på, sier Gjermund Hovde i Nelfo. Skjermbilde: Apprendly.
Henrik Ottersen

Henrik Ottersen

Fortnite er et av verdens mest populære onlinespill. Sjansen er stor for at en ungdom nær deg er hektet på skytespillet.

Men nå er også norske elektrikere hektet. På læring! Med samme teknologi som det Fortnite benytter i sine “Battle Royale”-spill.

- Vi ser et stort potensiale i gamification. Derfor satser vi på den beste teknologien innen spillbasert læring, sier daglig leder Marius Olsen i Videocation.

Videocation tilbyr digital læring med ledende eksperter, som gjør det enkelt å utvikle seg i et næringsliv som endrer seg fort. I Norge har selskapet over 300 kurs fra 123 norske eksperter gjennom sin abonnementsløsning.

Deres største samarbeidspartner på spill er Nelfo, som er en landsforening i NHO med 1800 medlemsbedrifter og 30.000 ansatte innen elektrobransjen i Norge.

Har lansert spillbasert opplæring med 3D

Gjennom kompetanseportalen Elflix tilbyr Videocation og Nelfo skreddersydde digitalkurs for elektrikere. På Elflix finner elektrobransjen alt de trenger for effektiv kompetanseutvikling.

Også spillbaserte øvelser med 3D-grafikk.

- Spillsimulering gir positive effekter på læringen. Det er også en morsommere måte å lære på.

Derfor har vi valgt å satse systematisk på spillbasert læring, sier markedssjef Gjermund Hovde i Nelfo.

Han forteller at spillbaserte øvelser illustrerer virkeligheten på en måte som er vanskelig å gjenskape i et klasserom.

- Spill gjør historier interaktive. Gjennom spilløvelser på Elflix lærer elektrikere verifikasjon og sluttkontroll av elektriske anlegg på en enkel måte. Alle øvelsene er på norsk og kvalitetssikret av Nelfos fageksperter, sier Hovde.

Elektrikere har høyere risiko for å bli påført personskade på jobb. Derfor er digital opplæring viktig for å redusere risikoen for ulykker på arbeidsplassen.

- Tilbakemeldingene vi har fått er at spillbasert læring er spesielt nyttig for de yngre og mindre erfarne elektrikerne i bransjen. Her treffer vi både på læring og engasjement, sier Hovde.

Bruker spillmotor bak Fortnite

Spillbransjen er i stadig endring. Derfor er det viktig med teknologi som kan utvikles raskt.

Videocation har avtale med teknologiselskapet Apprendly, som har bygget sin plattform på samme spillmotor som Fortnite.

Det gir kundene mulighet til å utvikle spillbaserte øvelser raskt med samme kvalitet som på store spillproduksjoner. I tillegg kan de analysere rikelig med data gjennom omfattende statistikk om læring på plattformen.

Her er Nelfo ledende med sin systematiske satsing på spillbasert læring med høy realistisk kvalitet og interaktive 3D-opplevelser.

- Spillsimulering av realistiske situasjoner og omgivelser krever en del skreddersøm, men med plattformen til Apprendly kan vi produsere langt raskere, sier daglig leder Morten Zetlitz i Apprendly.

Han forteller at spilloppgavene er basert på utfordringer som en elektriker møter i arbeidshverdagen. Her har Nelfos fagpersoner kvalitetssikret innholdet. I tillegg er humor er et viktig virkemiddel.

- Det faglige innholdet holder høy kvalitet, men enkelte situasjoner har vi laget med glimt i øyet.

Elektrikere er kjent for humor og takhøyde, og tåler derfor en morsom situasjon eller to, smiler Zetlitz.

FORNØYD: – Det er inspirerende å se hvordan Nelfo leder an innen spillbasert opplæring med “Elflix”, sier daglig leder Marius Olsen i Videocation.
FORNØYD: – Det er inspirerende å se hvordan Nelfo leder an innen spillbasert opplæring med “Elflix”, sier daglig leder Marius Olsen i Videocation.

- Leder an innen spillbasert opplæring

Daglig leder Marius Olsen i Videocation mener Nelfo er et eksempel til etterfølgelse.

- Det er inspirerende å se hvordan Nelfo leder an innen spillbasert opplæring med “Elflix”. Nelfo er et forbilde for andre som ønsker å lykkes med læring. Det er motiverende å se hvor gode resultater de har klart å skape for sine medlemmer på kort tid, sier Marius Olsen i Videocation.

Også markedssjef Gjermund Hovde i Nelfo er fornøyd med satsingen på spill for elektrikere.

- Videocation og Apprendly har gjort et imponerende arbeid med “Elflix”. Vi er godt fornøyd både med kursene, spillene og læringsutbyttet, sier Gjermund Hovde.