Logo

Espens bedrift abonnerer på nettkurs

Park & Kombimaskiner i Drammen abonnerer på nettkurs. Daglig leder Espen Enersen mener nettkurs er godt tilpasset bedriftens læringsbehov.

LEDERUTVIKLING: Espen Enersen i Park & Kombimaskiner abonnerer på Videocation for å utvikle ledergruppen i konsernet. Foto: Jon Urdal.
Henrik Ottersen

Henrik Ottersen

Park & Kombimaskiner i Drammen abonnerer på nettkurs fra Videocation for sine ansatte. Det har selskapet gjort med stor suksess siden januar 2022.

- Jeg er veldig fornøyd med nettkurs fra Videocation, og ser på det som en naturlig del av selskapets kompetanseutvikling, sier daglig leder Espen Enersen.

Park & Kombimaskiner jobber med vedlikehold og salg av maskiner og utstyr innen hage, park og skog. Selskapet har hovedkontor i Drammen med butikker og verksteder i Kongsberg og Asker.

De siste årene har omsetningen skutt fart til 54 millioner kroner. Det har også antallet ansatte, og den sterke veksten skapte et behov for løpende kompetanseutvikling.

- Vår utfordring er at vi er spredt på flere lokasjoner. Da blir klasseromskurs dyrt og lite fleksibelt, sier Enersen.

Tok kontakt med leverandør av nettkurs

Han ble tipset om å kontakte Videocation, som er et «Netflix for læring» hvor bedrifter og ansatte abonnerer på nettkurs, slik du abonnerer på serier og filmer med Netflix.

Enersen forteller at det var bredden i temaer som gjorde læringsportalen attraktiv.

- Som bedrift trenger vi variasjon i relevante kurs om mange forskjellige temaer. Med Videocation fikk ti ansatte tilgang til over 300 nettkurs fra over 120 ledende eksperter, sier Enersen.

Videocation har kunder som TV2, Europris og Orkla på kundelisten, men også mange kunder i SMB- og privatmarkedet gjennom en enkel betalingsløsning på nett. Her kan kundene opprette et abonnement selv enten som privatperson, avdelingsleder eller bedrift.

Enersen har tegnet et team-abonnementet hvor inntil ti personer i bedriften får tilgang til alle nettkurs for kun 2640 kroner per måned.

Abonnementet er fleksibelt, og det er ingen bindingstid.

- Vi ønsker å være en lærende organisasjon. Videocation tilbyr alle verktøyene vi trenger for å lykkes med læring i vår bedrift, sier Enersen.

Se hvordan Videocation fungerer her.

TAR KURS: Hans Olav Nilsen, Espen Enersen, Oddvard Lien og Pål Skjelbred i Park & Kombimaskiner er fornøyde kunder av Videocation. Foto: Jon Urdal.
TAR KURS: Hans Olav Nilsen, Espen Enersen, Oddvard Lien og Pål Skjelbred i Park & Kombimaskiner er fornøyde kunder av Videocation. Foto: Jon Urdal.

Har brukt nettkurs som lederutvikling

Enersen mener utvikling av ledergruppen er helt essensielt hvis firmaet skal fortsette å vokse videre på en god måte. Derfor har han brukt Videocation aktivt for å utvikle ledelsen i selskapet.

- Kompetanseutvikling er viktig hvis vi skal lykkes, og ledergruppen må gå foran med et godt eksempel for resten av organisasjonen, sier han.

Nettkurs har fungert godt for ledergruppen som er spredt på flere lokasjoner. Her har Park & Kombimaskiner kombinert kurs med digitale og fysiske samlinger i tillegg.

Enersen forteller at ledergruppen er flinkere nå enn før selskapet startet opp med Videocation.

- Ledelsen er mer proaktive nå enn tidligere. Det er utrolig morsomt. Vi har løftet oss flere hakk som gruppe med kurs fra Videocation, sier han.

Kommer ikke tilbake til klasserommet

Enersen har tatt en rekke lederkurs på Videocation, men også nettkurs i Microsoft Office, HMS og HR.

- Fordelen med Videocation er bredden av kurs med ledende eksperter innen en rekke fagområder. Jeg hører ofte på kursene når jeg kjører bil. Det er kanskje ikke “best practise”, men jeg lærer mye likevel, ler han.

For Park & Kombimaskiner var klasseromskurs dyrt og lite fleksibelt. Nettkurs fra Videocation er derimot tilpasset SMB-bedriftens behov både faglig og økonomisk, mener han.

- Jeg er veldig fornøyd med Videocation. Det er et fleksibelt og effektivt verktøy. Jeg synes det fungerer strålende! Vi vender ikke tilbake til klasseromskurs med det første, sier daglig leder Espen Enersen.