Logo

Mersalg AS blir bedre på salgsledelse med Videocation

Med en tydelig plan gjør Mersalg suksess med salgsledelse. Salgsdirektør Erik Lien mener Videocation har løftet lederutviklingen til et nytt nivå. 

SALGSLEDELSE: Salgsdirektør Erik Lien i Mersalg fikk hjelp av Videocation med å sette læring i system for sine salgsledere. Foto: Mersalg
Henrik Ottersen

Henrik Ottersen

Blir bedre på salgsledelse!

Mersalg AS driver ytre salg på vegne av internasjonale og nasjonale merkevarer i norsk dagligvare. Selskapet har siden starten i 1994 vært en landsdekkende salgsorganisasjon med over 200 selgere, varefremmere og salgsledere.

- Mersalg skal være Norges beste salgsorganisasjon. Da er det viktig at vi utvikler våre salgsledere, sier salgsdirektør Erik Lien.

Han har ansvar for totalt fire nasjonale salgsledere og 14 salgsledere. Erik Lien har de siste årene jobbet systematisk for at Mersalg skal bli en lærende organisasjon.

- Vi har salgsteam som må holde høy standard og kunne prestere på egen hånd. Mange av våre salgsledere har gått gradene internt. Derfor trenger de å lære hva som forventes av en salgsleder, og hvordan de kan utvikle seg i lederrollen, sier Lien.

Får hjelp av Videocation med salgsledelse

Men tilstedeværelse med salgsteam over hele landet gjør kompetanseutvikling krevende. Lien valgte derfor å inngå avtale med Videocation, som tilbyr digital læring med ledende eksperter.

Videocation gjør det enkelt å oppdatere seg i et næringsliv som endrer seg fort, og for Mersalg var det et stort pluss at lederutviklingen foregikk digitalt og kunne benyttes på tvers av lokasjoner.

Avtalen gir Mersalg tilgang til hundrevis av digitale kurs kombinert med effektiv rådgivning om hvordan de kan lykkes med salgsledelse.

- Videocation har hjulpet oss med å sette læring i system. Vi har aldri jobbet så strukturert med salgsledelse som vi gjør nå. Videocation har løftet lederutviklingen til et helt annet nivå, sier Lien fornøyd.

Salgsdirektøren forteller at Videocation har gjort salgslederne tryggere og mer bevisste i sin rolle.

- Når en salgsleder blir bedre i jobben, så øker trivselen til selgerne, og teamet som helhet presterer bedre. Videocation gjør oss til et bedre salgsapparat, sier han.

Vi har cirka 30 kurs i ledelse. Se vårt store utvalg av lederkurs her.

JOBBER SAMMEN: Mersalg har de siste årene jobbet systematisk med å utvikle sine regionale salgsledere. Her er Erik Lien med to av sine nasjonale salgsledere, Vibeke Skjervold og Hanne Nikolaisen. Foto: Mersalg.
JOBBER SAMMEN: Mersalg har de siste årene jobbet systematisk med å utvikle sine regionale salgsledere. Her er Erik Lien med to av sine nasjonale salgsledere, Vibeke Skjervold og Hanne Nikolaisen. Foto: Mersalg.

Blandet læring har løftet salgsteamet

Et grep som har stor effekt er Mersalgs satsing på blandet læring. Blandet læring gjør det mulig å kombinere felles samlinger med digitale kurs fra Videocation.

Lien forteller at blandet læring har løftet hele salgsorganisasjonen på kort tid, og nevner mer effektive medarbeidersamtaler, smart bruk av Excel og motivasjonsteknikk som noen eksempler. Mersalg har også som mål å være teknologi-ledende, og har derfor tatt en rekke kurs i kunstig intelligens den siste tiden.

- Blandet læring fungerer veldig bra for oss. Vi tar digitale kurs og møtes i fellesskap for å diskutere hvordan man kan bruke det vi har lært i jobben vi gjør. Det gjør at vi forbedrer oss hver eneste måned.

Ser på Videocation som en del av virksomheten

Videocation er blitt en viktig samarbeidspartner for Mersalg.

- Videocation har endret måten vi jobber med lederutvikling på. Vi fokuserte på lederutvikling tidligere også, men aldri så strukturert som vi gjør nå. Videocation har hjulpet oss med å sette læring i system. Derfor er Videocation nå en etablert del av vår virksomhet, sier han.

Alle i ledergruppen mener Videocation har løftet kompetanseutviklingen i Mersalg til et nytt nivå.

- Å si at jeg er veldig fornøyd med Videocation blir feil. Jeg er strålende fornøyd med Videocation, sier salgsdirektør Erik Lien.

Her er noen av kursene som Mersalg har tatt:

  • Endringsledelse
  • Motivasjonskompetanse i lederrollen
  • Hvordan skape et høyt presterende team
  • Levende lederskap