Logo

Videocation inngår avtale med Røde Kors Førstehjelp

Videocation har inngått avtale med Røde Kors Førstehjelp. Avtalen gir Videocations kunder tilgang til digitale kurs i førstehjelp. 

FORNØYD: - Videocation er en fremoverlent og profesjonell samarbeidspartner med et spennende konsept, sier fagsjef Jørn Thommasen i Røde Kors Førstehjelp.
Henrik Ottersen

Henrik Ottersen

- Vi er glade for å kunne samarbeide med en profesjonell kursleverandør som Videocation om produksjon og formidling av førstehjelpsfilmer, sier fagsjef Jørn Thommasen i Røde Kors Førstehjelp.

Røde Kors Førstehjelp er en landsdekkende leverandør av førstehjelpskurs til mange av landets største bedrifter. Organisasjonen gjennomfører fysiske førstehjelpskurs for cirka 30.000 deltagere i året.

Avtalen innebærer at Røde Kors Førstehjelp skal produsere kurs på Videocation.

- Videocation er en fremoverlent og profesjonell samarbeidspartner med et spennende konsept. Gjennom Videocation sin plattform når vi mange mennesker, og kunnskap om førstehjelp redder liv. Derfor er dette en viktig avtale for Røde Kors Førstehjelp, sier Thomassen.

Har allerede vært i studio

Thomassen er fornøyd med at Videocation arbeider for å gjøre førstehjelpskurs tilgjengelig for alle sine kunder i næringslivet.

Målet er å kombinere videobasert læring på Videocation med fysiske førstehjelpskurs, såkalt “blended learning”.

I STUDIO:
Samarbeidet er godt i gang, og Røde Kors Førstehjelp har allerede spilt inn sitt første kurs hos Videocation i Oslo. Foto: Videocation.no

- Forskning viser at “blended learning” gir et veldig godt læringsutbytte. Derfor er det viktig å kombinere førstehjelpskursene på Videocation med våre fysiske kurs med praktiske øvelser, sier Thomassen.

Samarbeidet er godt i gang, og Røde Kors Førstehjelp har allerede spilt inn sitt første kurs hos Videocation i Oslo. I kurset ble det brukt flere kamera med god variasjon på vinkler og utsnitt.

- Vi opplever Videocation som en profesjonell og seriøs aktør som ønsker å få vårt budskap ut til andre. Dagen i studio var inspirerende og lærerik, med gode minner vi tar med oss videre. Nå er vi spente på hvordan kursdeltakerne tar imot kurset, forteller Thomassen.

Sikrer kundene godt innhold om førstehjelp

Ranja Tendal er redaktør for lovpålagte kurs i Videocation. Hun mener avtalen gir Videocations kunder tilgang til kurs av høy kvalitet.

- Vi kan ikke få en mer kompetent partner til å gjennomføre digitale førstehjelpskurs enn Røde Kors Førstehjelp. Våre kunder kan være trygge på at våre kurs i førstehjelp alltid er oppdatert i tråd med regelverket, og at de blir gjennomført av dyktige instruktører med solid kunnskap og erfaring, sier Tendal.

Hun forteller at videokursene også blir tilbudt til kunder av Røde Kors Førstehjelp som en del av satsingen på “blended learning”.

- Konseptet med blandet læring gjør at kursdeltakeren kan ta det digitale kurset for å tilegne seg basiskunnskap og forstå grunnprinsipper. Dermed kan tiden med instruktør på fysiske kurs brukes effektivt til trening, og ikke til teori, noe som styrker evnen til å gjennomføre førstehjelp i praksis, sier Tendal.

Hun forteller at samarbeidet gjør det mulig for Videocation å produsere kurs til forskjellige bransjer og målgrupper basert på kundenes behov.

- Vi har planlagt tre førstehjelpskurs i 2022. Deretter vil vi fortløpende vurdere bransjetilpassede kurs og andre nettkurs der vi ser et behov hos våre kunder, sier Ranja Tendal.