Logo

Bedriftens forhold til ansatte

I dette kurset får du en lettfattelig gjennomgang av de viktigste lovene og reglene som styrer forholdet mellom bedriften og de ansatte.

Kom i gang

EkspertKursekspert: Per-Jakob Haakstad

Antall leksjonerLeksjoner: 6

TidVarighet: 50 minutter

MikrofonSpråk: Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Om arbeidstiden og overtid 
  • Om lønn og utbetalinger
  • Om ferie og feriepenger
  • Om arbeidsmiljøet

Vet du egentlig hvor mange timer som inngår i alminnelig arbeidstid, og hva som regnes som overtid?

Dette er et introkurs for deg som er relativt ny som arbeidsgiver. Kurset vil øke din kunnskap om eksisterende muligheter samt bedriftens plikter overfor de ansatte.

Som arbeidsgiver må du ha kunnskap om ledelse av personal. Både om hva du kan gjøre, altså hva du har lov og ikke lov til – og om hva som er klokt å gjøre innenfor disse rammene. Som arbeidsgiver må du ha en bevisst forhold til begge deler.

Dette kurset gir deg kunnskap om viktige områder i arbeidsforholdet som er regulert av lover og regler: arbeidstid, utbetaling av lønn, ferie og arbeidsmiljø.

Ved å ta dette kurset unngår du å gjøre feil som koster tid og penger, og skaper mistillit mellom bedriften og de ansatte.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Per-Jakob HaakstadPer-Jakob Haakstad

Per-Jakob Haakstad er advokat, og arbeider med generelle sivile saker for privatpersoner og næringsliv. Han har erfaring fra advokatfirmaet PriceWaterhouseCoopers, Gard og som jurist i Dine Penger. Han har undervist på BI, og skrevet for magasinet Gründer. I tillegg har han skrevet bøkene
Den store arveboken
og
Praktisk juss for småbedrifter
.

Ønsker din bedrift å bli bedre på Jus?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.