Logo

Kurs i skattefritt salg av bedrift

Vil du selge bedriften din uten å betale skatt? I dette kurset viser advokat Monica Jotun hvordan du selger bedriften skattefritt.

Kom i gang

EkspertKursekspert:Monica Jotun

Antall leksjonerLeksjoner:10

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Innføring i fritaksmetoden
  • Overordnet om holdingstruktur
  • Enkle metoder: Gave, omdanning og tingsinnskudd
  • Hovedpunkter om trekantfusjon
  • Hovedlinjer i en fordringsfisjon
  • Valg av metode for omrokkering
  • Vedlegg til skattemeldingen - hvorfor og hvordan

Vil du selge bedriften din uten å betale skatt? Dette er et kurs i skattefritt salg av bedrift med advokat Monica Jotun.

I dette kurset får du en innføring i grunnleggende transaksjonsskatt. Du lærer også om begreper og metoder for å få bedriften inn i et holdingselskap, uten at det blir mye skatt.

Som bedriftseier har du mange alternativer ved et fremtidig salg. Kurset lærer deg hvilke alternativer du kan velge for å spare skatt i forbindelse med en transaksjon.

En enkel, men skattepliktig metode du lærer, er salg: Du får den samme skatten uansett om du selger eller gir bedriften din til ditt eget selskap ved såkalt «tingsinnskudd». Du eller selskapet ditt kan likevel overføre aksjer til eget selskap uten særlig skatt, hvis gevinsten ikke er så stor. Du kan også vurdere å gi bedriften som gave, eller å overføre bedriften mens du omdanner personlig næringsvirksomhet. I tillegg får du innsikt i avanserte skattemetoder, som fusjon og fisjon.

Men før du går løs på en omfattende reorganisering så bør du undersøke om det er mulig å oppnå samme resultat på en enklere måte. Og det er det du lærer her. Kurset vil også gi deg en innføring i valg av metode, og håndtering av skatterisiko.

Dette kurset i skattefritt salg av bedrift er ikke ment å erstatte profesjonell bistand, men passer godt for alle som er interessert i salg av bedrift, formueskatt, skatteplanlegging og generasjonsskifte.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Monica JotunMonica Jotun

Monica beskytter verdier gjennom skatterådgivning og arveplanlegging. Hennes hovedfelt er skatt, arv/familierett, og selskapsrett. Hun holder kurs om skatt, generasjonsskifte og verdisikring i livskriser. Monica Jotun har en Executive MBA og Juridisk embetseksamen og jobber i TLA Advokater. Hennes kunder består hovedsakelig av finansielle rådgivere og personer med høy formue og/eller eget selskap. Monica hjelper dessuten norske og utenlandske personer og bedrifter med etablering over landegrenser.

Ønsker din bedrift å bli bedre på Jus?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.