Logo

Påbygging til gult belte i Lean Six Sigma

Bli bedre på forbedringsarbeid med påbygging til gult belte i Lean Six Sigma. Her får du grunnleggende innføring i Lean Six Sigma, som du kan omsette til handling på din arbeidsplass.

Kom i gang

EkspertKursekspert:Sidsel Winther Storaas

Antall leksjonerLeksjoner:42

TidVarighet:210 minutter

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Introduksjon til Lean Six Sigma DMAIC-metode
  • Benytte vanlige forbedringsverktøy/grunnleggende forbedringsmetoder
  • Introduksjon til team og teamtankegang, prosess og prosesstankegang
  • Kjennskap til DMAIC som prosess og prosjektmetode
  • Kjennskap til noen nyttige verktøy for oppstart av forbedringsreisen
  • Ferdigheter til å gjennomføre enkle forbedringer og delta som team-medlem på større forbedringsprosjekter

I dette kurset blir du kjent med forskjellige forbedringsmetoder og -verktøy innen forbedring av virksomheten og for kvalitet.

Du blir i stand til å delta som et verdifullt medlem av et forbedringsteam og kan gjøre enkle forbedringer på din arbeidsplass som umiddelbart gir verdi til deg selv, dine kolleger og kundene deres.

Du får en grunnleggende innføring i Lean Six Sigma ledelse, ledelsesverktøy, begrep, språk og metoder.

I 1986 introduserer Motorola “Six Sigma” der man løser problem ved prosjektmetoden kjent som DMAIC og innfører bruk av fargede belter som en måte å vise kompetansenivå.

Samtidig, i Japan, endrer man fra Total Quality Control til Total Quality Management, som får stor interesse i vesten.

Gjennom vestlige studier og bøker kommer etterhvert begrepet “Lean” opp som en konkurrerende metode til Six Sigma, med egne metoder og tilnærminger inspirert av Toyotas suksess på kvalitet og forbedring.

Noen år senere finner flere utøvere av disse fagene at det er bedre å kombinere verktøykassene og metodene og Lean Six Sigma er født.

Gjennom denne påbyggingen til kurset “Lean, kvalitet og kontinuerlig forbedring” kan du få kompetansebevis for Gult Belte innen Lean Six Sigma.

Det innebærer at du kan delta som et verdifullt medlem av ethvert forbedringsprosjekt og kanskje selv gjennomføre enkle forbedringer på din arbeidsplass.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Sidsel Winther StoraasSidsel Winther Storaas

Sidsel Winther Storaas er i kategorien «eksepsjonell kvalitetsleder». Hun har erfaring fra krevende fag- og lederoppgaver med virksomhets-, kvalitets- og forbedringsledelse på strategisk nivå i maritim industri og i olje og gass. Men en egen nysgjerrighet og lidenskap for kvalitet, gløder hun for å formidle og overføre sin ekspertise til andre.

Ønsker din bedrift å bli bedre på Lean?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.