Logo

Beredskapsplanlegging som bygger forberedte team

Uforutsette hendelser kan også skje utenfor arbeidstid – likevel påvirker det arbeidsplassen. Dette kurset i beredskapsplanlegging forbereder deg på det.

Kom i gang

EkspertKursekspert: Karine Einang

Antall leksjonerLeksjoner: 20

MikrofonSpråk: Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Hvorfor planlegge for beredskap?
  • Hva er egentlig beredskap og beredskapsplanlegging?
  • De 10 beredskapsprinsippene
  • Informasjonsdeling internt og eksternt

Alt kan skje, men er du forberedt den dagen “det” skjer?

På enhver arbeidsplass kan det utenkelige skje, alt fra underslag og grove anklager, til dødsfall og andre ulykker. Uforutsette hendelser kan også skje utenfor arbeidstid.

Likevel har det store konsekvenser for arbeidsplassen og alle kollegaene. Hvordan forbereder vi oss på det?

I dette kurset får du en grundig innføring i beredskapsplanlegging som bygger forberedte team, ledere og arbeidsplasser.

Selv på en «vanlig» arbeidsplass er det mange hendelser som kan oppstå:

  • Dine ansatte kan komme ut for en ulykke på vei til et møte
  • En ansatt kan få hjertestans på jobb
  • Du finner ut at en ansatt som du stolte helt og fullt på har stjålet et større beløp fra virksomheten
  • En av dine ansatte blir anklaget for å ha gjort noe alvorlig mot en kunde/bruker

God beredskap og kunnskap om håndtering er avgjørende når du opplever disse situasjonene. Håndtert riktig kan dere komme styrket ut av det.


Kurset starter med begrepsforståelse. Vi går gjennom hvorfor vi trenger å planlegge for beredskap, både for det utenkelige og det vi vet kan skje.

Med utgangspunkt i aktuelle eksempler, blir det enklere å se det i sammenheng med din arbeidsplass.

I løpet av kurset vil du bli tryggere på, og få kunnskap om, hvordan du lager en beredskapsplan og kan forberede deg best mulig for den dagen det utenkelige skjer.

Kurset er for alle, men spesielt nyttig for deg som er leder i en bedrift eller virksomhet, jobber med HR eller HMS.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Karine EinangKarine Einang

Karine Einang vil hjelpe deg med å ha en god og trygg dag på jobben! Einang har en variert yrkesbakgrunn, der hun blant annet har arbeidet som personalsjef, brannsjef, brannkonstabel, tilsynspersonell i brannvesenet og lederutvikler. Etter en bachelor i Risk Management utdannet hun seg videre til HMS-ingeniør og deretter branningeniør, med påfølgende årstudium i beredskapsledelse og diverse utdanninger fra Norges Brannskole og Politihøgskolen. Einang er utdannet NLP- og Assertivitets-coach, og har sertifisert seg i persolog® Personfaktormodell.

Einang er glad i å skrive, og er forfatter av den utradisjonelle håndboken for ledere «Hjelp, jeg har blitt sjef!», og medforfatter av den bestselgende boken «The recipe for success» sammen med USA sin nr. 1 suksess-coach Jack Canfield.

I dag driver hun Einang Safety Consult AS, og har både som privat og profesjonelt mål å bidra til at de hun møter på sin vei skal ha en trygg og kjekk dag på jobben.

Ønsker din bedrift å bli bedre på HMS?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær mer av Norges ledende eksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.

Steinar Muggerud

Steinar Muggerud