Logo

Fysisk beskyttelse ved angrep

I dette kurset i forebygging av trusler og vold lærer du fysisk beskyttelse ved angrep på jobb.

Kom i gang

EkspertKursekspert:Bjørn Petter HanssenGeir Olsen

Antall leksjonerLeksjoner:6

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Strategi for beskyttelse
  • Grunnleggende prinsipper
  • Dynamiske bevegelser
  • Unngå angrep
  • Frigjøring fra grep
  • Trygg trening

En truende kunde eller klient griper plutselig tak i armen din for å understreke et poeng eller forsterke en trussel.

Hva gjør du?

I dette kurset ønsker vi å presentere en dynamikk som kan gi beskyttelse dersom du blir utsatt for fysiske angrep.

Basisferdigheter som vinkling, balanse og én grunnbevegelse vil gå som en rød tråd gjennom hele kurset - og gi deg handlingskompetanse i situasjoner der en angriper forsøker å skade deg eller holde deg fast.

Du vil også få kunnskap om hvordan du og dine kolleger kan trene på disse øvelsene på en trygg og strukturert måte.

Det kan lønne seg å se grunnkurset før scenarioer og refleksjon. Klikk her for å gå til kurset Forebygging av trusler og vold.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Bjørn Petter HanssenBjørn Petter Hanssen

Bjørn Petter Hanssen har bakgrunn fra sikkerhetspsykiatrien, hvor han har nærmere 30 års erfaring med å utvikle strategier for å møte aggressiv atferd på best mulig måte. En del av denne kunnskapen er samlet i en fagbok om emnet. Gjennom en årrekke har han undervist på arbeidsplasser og høyskoler rundt omkring i Norden. Han har lang fartstid som veileder, er utdannet sinnemestringsterapeut, og har omfattende erfaring med risikovurdering på både individ- og organisasjonsnivå.

Geir OlsenGeir Olsen

Geir Olsen har klinisk erfaring fra psykiatrisk akuttmottak, akuttmottak for rusavhengige og sikkerhetspsykiatri, samt 16 års erfaring fra kompetansesenter i sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri i region vest. Olsen har en master fra UiB om “Symbolsk vold og bruk av makt i norsk psykiatri”. Han har også videreutdanning i kognitiv terapi, er utdannet sinnemestringsterapeut og utdannet i operativ psykologi ved UiB. Olsen har mye erfaring fra kursvirksomhet i Norge, Sverige, Finland og Danmark, og var også prosjektleder for implementering av TERMA-programmet i Helse Bergen, som ble belønnet med KLP sin arbeidsmiljøpris.

Ønsker din bedrift å bli bedre på HMS?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.