Logo

HMS for ledere (AML § 3-5)

HMS for ledere tilfredsstiller kravet i loven. Kurset gir deg som daglig leder innføringen du trenger i HMS.

Kom i gang

EkspertKursekspert:Karine Einang

Antall leksjonerLeksjoner:20

TidVarighet:105 minutter

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Arbeide systematisk med HMS-regelverket for å tilfredsstille kravene
  • Forstå arbeidsgivers plikter og arbeidstakers rett og plikt til medvirkning
  • Utføre en enkel risikovurdering
  • Bygge et solid omdømme som følge av forståelsen av HMS-arbeid i alle ledd
  • Verneombudet, AMU og BHT sine roller i HMS-arbeidet
  • Drive et inkluderende arbeidsliv for å senke sykefraværet, styrke arbeidsmiljøet, og sørge for at alle blir involvert i arbeidet de er satt til å utføre
  • Håndtere konflikter på en slik måte at virksomheten kommer styrket ut av den

Riktig og god HMS er alfa og omega for enhver virksomhet, og Arbeidsmiljølovens § 3-5 krever at du som leder kan dokumentere at du har fått opplæring i HMS-arbeid.

Forstår virksomheten HMS, luker dere automatisk bort misforståelser, unødvendig stress og risikofylte situasjoner – både fysisk og psykisk.

I kurset HMS for ledere gir deg en grundig og lettfattelig innføring i HMS fra HMS-ingeniør og kursholder Karine Einang.

Hvordan finner du frem i HMS-regelverket, og hvordan kan du jobbe systematisk med å tilfredsstille kravene?

Svarene får du her, slik at du har alle forutsetningene du trenger for å drive et inkluderende arbeidsliv med senket sykefravær, styrket arbeidsmiljø og en kultur hvor alle medarbeidere er involvert i arbeidet de er satt til å utføre.

Etter å ha tatt kurset setter du kunnskapen din på prøve i en 3D-spillsimulering av reelle situasjoner på arbeidsplassen.

Her blir du stilt overfor problemstillinger knyttet til HMS gjennom interaktive historier, og du tar informerte valg basert på det du har lært. Slik oppnår du kursbevis på en engasjerende og givende måte.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Karine EinangKarine Einang

Karine Einang vil hjelpe deg med å ha en god og trygg dag på jobben! Einang har en variert yrkesbakgrunn, der hun blant annet har arbeidet som personalsjef, brannsjef, brannkonstabel, tilsynspersonell i brannvesenet og lederutvikler. Etter en bachelor i Risk Management utdannet hun seg videre til HMS-ingeniør og deretter branningeniør, med påfølgende årstudium i beredskapsledelse og diverse utdanninger fra Norges Brannskole og Politihøgskolen. Einang er utdannet NLP- og Assertivitets-coach, og har sertifisert seg i persolog® Personfaktormodell.

Einang er glad i å skrive, og er forfatter av den utradisjonelle håndboken for ledere «Hjelp, jeg har blitt sjef!», og medforfatter av den bestselgende boken «The recipe for success» sammen med USA sin nr. 1 suksess-coach Jack Canfield.

I dag driver hun Einang Safety Consult AS, og har både som privat og profesjonelt mål å bidra til at de hun møter på sin vei skal ha en trygg og kjekk dag på jobben.

Ønsker din bedrift å bli bedre på HMS?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.