Logo

Innføring i VBA-programmering i Excel

I dette kurset får du en innføring i VBA-programmering i Excel. Her lærer du enkle rutiner og funksjoner til mer komplekse modeller.

Kom i gang

EkspertKursekspert:Jon-Gunnar Pettersen

Antall leksjonerLeksjoner:15

TidVarighet:70 minutter

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Enkel funksjon mva
  • Msgbox og feilsjekk
  • Kvartalfunksjon
  • Lese og skrive regneark
  • Legge makro på en knapp
  • Lage arkiv
  • Variable og feilsøking

VBA er et kraftig Excel-verktøy som kan brukes til mye forskjellig, og Office-ekspert Jon-Gunnar Pettersen bruker det til alt fra små, enkle rutiner og funksjoner til mer komplekse modeller.

I dette kurset får du en god innføring i de viktigste metodene. Gjennom konkrete eksempler gir Pettersen deg verktøyene du trenger for å komme i gang med egne makroer.

Du vil få gode tips til hvordan en makro kan gjøres mer solid, fleksibel og oversiktlig – slik at både du og dine etterfølgere forstår hva som er gjort.

Det anbefales at du prøver selv i Excel underveis og bruke fingrene – det er viktig når du skal lære deg makroer! Det er mye nytt her som du ikke blir god på uten å prøve deg fram.

Kurset passer både for deg som ikke har programmert tidligere, deg som allerede har prøvd litt – og for deg som har programmert i et annet språk.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Jon-Gunnar  PettersenJon-Gunnar Pettersen

Jon-Gunnar Pettersen har i 25 år undervist i Office-produktene med både åpne og bedriftsinterne skreddersydde kurs. Kombinert med mye praktisk erfaring, rådgivning og utvikling for en rekke ulike bedrifter, har han førstehåndskjennskap til hvilke funksjoner som virkelig er nyttige, og hvilke metodene som fungerer best. Kursene hans er rett på sak, tettpakket med innhold og kommer til å gi deg mange aha-opplevelser.

Ønsker din bedrift å bli bedre i Excel?

Skap bedre resultater for dine ansatte med digitale kurs og skreddersydd opplæring i Excel. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.