Logo

Makroøkonomi – de store linjene i økonomien

Hvorfor stiger arbeidsledigheten, og hva bør myndighetene gjøre med det? Hva er konsekvensene av et lavt rentenivå, og hvorfor styrker krona seg? Dette kurset i makroøkonomi lærer deg å forstå samfunnet rundt deg bedre.

Kom i gang

EkspertKursekspert: Joakim Kvamvold

Antall leksjonerLeksjoner: 19

TidVarighet: 90 minutter

MikrofonSpråk: Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Finanspolitikk
  • Pengepolitikk
  • Sentrale økonomiske størrelser
  • Pengemarkedet
  • Valutamarkedet
  • Konjunkturteori

Makroøkonomi handler om de store linjene i økonomien, og med en forståelse av makroøkonomi forstår du også bedre samfunnet rundt deg.

I dette kurset lærer du å svare på spørsmål som hvorfor arbeidsledigheten stiger, eller hva konsekvensene av et lavt rentenivå er.

Alle som jobber med finansiell rådgivning må bestå en kunnskapsprøve.

Dette kurset dekker fagemnet makroøkonomi, og kurset er utarbeidet slik at alle læringsmålene i fagplanen for finansielle rådgivere er dekket.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Joakim KvamvoldJoakim Kvamvold

Joakim Kvamvold arbeider til daglig med relativt komplisert økonomi og finans, men har et ønske om at kunnskapen om økonomi og finans skal være tilgjengelig for alle. For å spre denne kunnskapen til omverdenen bidrar han med gjesteforelesninger ved universiteter, holder foredrag ved finansseminarer, skriver avisinnlegg og presenterer forskning på internasjonale konferanser. Kvamvold har lang erfaring fra akademia, bank og kapitalforvaltning, og han har en doktorgrad i samfunnsøkonomi fra NTNU.

Ønsker din bedrift å bli bedre på økonomi?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.