Logo

En innføring i kunstig intelligens og maskinlæring

I dette kurset gir Inga Strümke deg en innføring i hva kunstig intelligens er, og hva du bør tenke på når din bedrift skal ta i bruk kunstig intelligens.

Kom i gang

EkspertKursekspert: Inga Strümke

Antall leksjonerLeksjoner: 13

TidVarighet: 60 minutter

MikrofonSpråk: Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Kunstig intelligens
  • Maskinlæring, dyp læring og nevrale nettverk
  • Data
  • Bildegjenkjenning og språkforståelse
  • Proxyvariabler og korrelasjon i modeller
  • Forklaringer: Hva og for hvem?
  • Integrering i bedriften

Kunstig intelligens (AI) er mer i vinden enn noensinne, men visste du at det har eksistert som akademisk fagfelt siden 1950-tallet?

I dette kurset får du en innføring i hva kunstig intelligens egentlig er for noe, hvordan det brukes i dag og hvordan du kan anvende det for å ta bedre beslutninger.

Du lærer om maskinlæring og nevrale nettverk, og hvordan dyp læring brukes til komplekse problemer som språkforståelse og bildegjenkjenning.

Du får innsikt i fallgruver, hvorfor de oppstår og hvordan de kan unngås, og ikke minst – hva du bør tenke på når din bedrift skal ta i bruk kunstig intelligens.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Inga StrümkeInga Strümke

Inga Strümke mener at grunnlaget for gode beslutninger er helhetlig forståelse, og at vi må være med på AI-utviklingen, men samtidig stille høye krav til forståelse og ansvarlig bruk. Strümke er fysiker og har tidligere jobbet med utvikling av rammeverk for algoritmerevisjon og ansvarlig kunstig intelligens, og forsker i dag på forklarbar kunstig intelligens hos Simula og NTNU.

Ønsker din bedrift å bli bedre på AI?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.