Logo

Førstehjelp for havbruk

I dette kurset får du grunnleggende kunnskap om førstehjelp for havbruk med Røde Kors Førstehjelp.

Kom i gang

EkspertKursekspert: Jørn Thomassen

Antall leksjonerLeksjoner: 17

MikrofonSpråk: Norsk

SertifikatDu lærer:
  • 113 og varsling
  • Pasientundersøkelse: Sideleie og frie luftveier
  • Fremmedlegeme i hals
  • Symptomer på hjerneslag
  • Symptomer på akutte hjertesykdommer
  • Redning fra vann
  • Hjerte- og lungeredning
  • Klemskader og kjemikalier

Vet du hvordan du vil reagere hvis du havner i en situasjon hvor du må yte førstehjelp?

Med dette grunnleggende førstehjelpskurset for havbruk vil du være bedre rustet når uhellet er ute.

Førstehjelp er ferskvare, og hvis du stoler på at du kan det grunnleggende om førstehjelp, er sannsynligheten for at du vil hjelpe mye større.

I dette kurset får du hjelp av fagsjef i Røde Kors, Jørn Thomassen, med å bli tryggere på egne evner og tilstrekkelighet.

Målet er at du skal bli i stand til å i så stor grad som mulig – med enkle midler – stabilisere pasientens tilstand fram til ambulansen kommer for å ta over.

Dette kurset egner seg best for deg som jobber i havbruksnæringen. Her vil du lære om redning av personer som har falt i vannet, hvordan du kan utføre førstehjelp i ulykker med klemskader og bruk av noen typiske kjemikalier.

I tillegg vil du få grunnleggende kunnskap om HLR (Hjerte- lungeredning) ved hjertestans, livredning ved bevisstløs tilstand, stabilt sideleie og annen grunnleggende førstehjelp.

Siden 2019 har det vært 50 arbeidsulykker med alvorlig personskade innen havbruksnæringen, dessverre har noen av disse også endt med dødsfall.

Det at du og dine kollegaer er oppdatert på førstehjelp kan gjøre en stor forskjell hvis uhellet først er ute.

Praktisk trening er likevel en viktig del av å lære seg førstehjelp. Derfor bør du også oppsøke fysiske kurs der du kan trene sammen med flinke instruktører. Røde Kors Førstehjelp har grunnleggende førstehjelpskurs for havbruk over hele landet.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Jørn ThomassenJørn Thomassen

Thomassen har med sin allsidige erfaring fra både akuttmedisin og sykehus opplev stor verdi i det å videreformidle kunnskap som gjør hver enkelt istand til å yte god førstehjelp. Det å kunne utnytte de fordelene en hjertestarter gir i en situasjon der et hjerte har stoppet er også noe som han selv har sett effekten av et utall ganger. Forebyggende arbeid i alt fra lokallag og idrettsforeninger til store bedrifter har Thomassen vært delaktig med i en årrekke og gjennom sitt arbeid i Røde Kors Førstehjelp har han selv sett at de råd han har gitt har reddet liv.

Ønsker din bedrift å lære førstehjelp?

Redd liv med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter på førstehjelp. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.