Logo

Grunnleggende kurs i førstehjelp med Røde Kors Førstehjelp

I dette kurset i grunnleggende førstehjelp får du hjelp av fagsjef i Røde Kors Førstehjelp, Jørn Thomassen, med å bli tryggere på egne evner i stressende situasjoner.

Kom i gang

EkspertKursekspert:Jørn Thomassen

Antall leksjonerLeksjoner:15

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • 113 og varsling
  • Pasientundersøkelse: Sideleie og frie luftveier
  • Symptomer på akutte hjertesykdommer
  • Symptomer på hjerneslag
  • Fremmedlegeme i hals
  • Hjerte- og lungeredning
  • Hjertestarter

Vet du hvordan du vil reagere hvis du havner i en situasjon hvor du må yte førstehjelp?

Førstehjelp er ferskvare, og hvis du stoler på at du kan det grunnleggende om førstehjelp, er sannsynligheten for at du vil hjelpe mye større.

I dette kurset får du hjelp av fagsjef i Røde Kors, Jørn Thomassen, med å bli tryggere på egne evner og tilstrekkelighet.

Målet er at du skal bli i stand til å i så stor grad som mulig – med enkle midler – stabilisere pasientens tilstand fram til ambulansen kommer for å ta over.

Du skal få lære om ting som varsling, pasientundersøkelse, frie luftveier, fremmedlegeme i hals, hjerte- og lungeredning og bruk av hjertestarter. I tillegg blir du kjent med symptomene på akutte hjertesykdommer og hjerneslag.

Praktisk trening er kjempeviktig i førstehjelp, og hvis du vil, kan du også trene på de praktiske øvelsene sammen med en instruktør fra Røde Kors Førstehjelp. Da går du til rodekorsforstehjelp.no og trykker på “Bestill kurs”.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Jørn ThomassenJørn Thomassen

Thomassen har med sin allsidige erfaring fra både akuttmedisin og sykehus opplev stor verdi i det å videreformidle kunnskap som gjør hver enkelt istand til å yte god førstehjelp. Det å kunne utnytte de fordelene en hjertestarter gir i en situasjon der et hjerte har stoppet er også noe som han selv har sett effekten av et utall ganger. Forebyggende arbeid i alt fra lokallag og idrettsforeninger til store bedrifter har Thomassen vært delaktig med i en årrekke og gjennom sitt arbeid i Røde Kors Førstehjelp har han selv sett at de råd han har gitt har reddet liv.

Ønsker din bedrift å lære førstehjelp?

Redd liv med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter på førstehjelp. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.