Logo

Lær å lære – del 1: Bruksanvisningen til deg selv

Dette kurset passer for alle som ønsker å bli bedre på å lære. Kurset gir deg en forståelse av de grunnleggende prosessene i læring: motivasjon, persepsjon, oppmerksomhet og hukommelse.

Kom i gang

EkspertKursekspert:Truls Paulsen

Antall leksjonerLeksjoner:10

TidVarighet:40 minutter

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Betydningen av motivasjon i læring
  • Hvordan hjernen fungerer når du lærer
  • Betydningen av søvn for læring
  • Hvordan hjernen henter inn informasjon fra sansene
  • Hvordan oppmerksomheten fungerer
  • Hvordan hukommelsen fungerer

Kjører du bil, vet du at det er nyttig å vite hvordan bilen din fungerer: ratt, bremser, start og behov for drivstoff. På samme måte er det nyttig å vite litt om hvordan du selv fungerer når du prøver å lære.

Hva skjer i hjernen når du lærer? Hvordan funger egentlig oppmerksomheten og hukommelsen din? Og hvordan henter hjernen inn informasjon fra sansene?

Når du har en bedre forståelse av hvordan du selv fungerer, kan du ta bedre valg for å lære effektivt. Dette kurset legger også grunnlaget for å forstå Lær å lære del 2: Effektive strategier for læring.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Truls  PaulsenTruls Paulsen

Truls Paulsen har bakgrunn i psykologi og ingeniørfag. Han jobbet 16 år som forsker ved SINTEF, Norges største kommersielle FoU-selskap. Paulsen har bidratt til flere nasjonale og internasjonale FoU-prosjekter som fokuserer på kunnskapshåndtering, organisatorisk læring og programvarestøttet problemløsing.

Ønsker din bedrift å bli bedre på kompetanseutvikling?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.