Logo

Power BI for nybegynnere

Power BI for nybegynnere er et kurs som lærer deg å lage din første rapport og komme i gang. Få bedre kontroll, oversikt og innsikt med visualisering av data i Power BI.

Kom i gang

EkspertKursekspert:Daniel Webb

Antall leksjonerLeksjoner:26

TidVarighet:120 minutter

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Bli kjent med Power BI
  • Laste inn data til Power BI
  • Bearbeide data med Power Query
  • Bli kjent med datamodellering
  • Visualisere data
  • Kort introduksjon til DAX og measures
  • Dele og samarbeide med rapporter

Power BI for nybegynnere lærer deg å lage din første rapport og komme i gang. Få bedre kontroll, oversikt og innsikt med visualisering av data med dette nybegynnerkurset i Power BI.

Det er viktigere enn noensinne å ha kontroll på data. Power BI er Microsofts Business Intelligence-verktøy, som kan hjelpe deg gjennom hele prosessen - fra innhenting av data til ferdig rapport.

Microsoft Power BI er et utvalg av skybaserte verktøy hvor du kan samle, analysere og dele data fra en rekke kilder. Power BI er svært brukervennlig, og gjør det enkelt å presentere data i form av rapporter og visualisering av nøkkeltall.

Power BI er ypperlig for å tilgjengeliggjøre, dele og samarbeide om viktig informasjon, slik at du kan ta faktabaserte beslutninger. Power BI er tett integrert med Microsoft sine andre løsninger, blant annet Excel, Microsoft Teams og Microsoft Power Platform.

Det er to hovedområder i Power BI: Produksjon av rapporter, samt rapportkonsumering- og samhandling. Produksjon av rapporter foregår i applikasjonen Power BI Desktop, mens konsumering og samhandling foregår i webtjenesten Power BI Service, som du når enten via nettleser eller i Teams.

Det pleier å være dataanalytikere og BI-utviklere som jobber i Power BI desktop, og sluttbrukere som konsumerer rapportene i Power BI Service.

I Power BI for nybegynnere bruker ekspert Daniel Webb Power BI til å lage en salgsrapport basert på data fra en Excel-fil.

Du vil lære grunnleggende ferdigheter for å lage egne rapporter i Power BI Desktop, samt få en oversikt over hele Power BI-økosystemet og hvordan ting henger sammen.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Daniel WebbDaniel Webb

Daniel Webb har både bred erfaring fra forskjellige IT-områder, samt utdannelse i flere forretningsfokuserte fag. Dette gjør ham i stand til å se ting fra mange perspektiver og til å jobbe på tvers av forretning og IT. Han har erfaring fra både små og store BI-prosjekter – alt fra enkeltrapporter til å sette opp Power BI på tvers av forretningen – og i tillegg har han en rekke datafokuserte sertifiseringer fra Microsoft.

Ønsker din bedrift å bli bedre i Power BI?

Skap bedre resultater for dine ansatte med digitale kurs og skreddersydd opplæring i Power BI og Microsoft Office. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.