Logo

Psykososialt arbeidsmiljø – økt trivsel på arbeidsplassen

Et godt psykososialt arbeidsmiljø har mange positive effekter. I dette kurset lærer du å skape en trivelig arbeidsplass for alle.

Kom i gang

EkspertKursekspert:Karine Einang

Antall leksjonerLeksjoner:17

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Hva betyr psykososialt arbeidsmiljø?
  • Regelverk tilknyttet psykososialt arbeidsmiljø
  • Positive effekter av et godt psykososialt arbeidsmiljø
  • Hvordan måle det psykososiale arbeidsmiljøet
  • Verktøy for å få til et godt psykososialt arbeidsmiljø

Bevissthet rundt det psykososiale arbeidsmiljøet kan ha stor positiv effekt.

Et av resultatene er helt klart økt trivsel på arbeidsplassen, men du vil også se høyere effektivitet, lavere sykefravær og bedre omdømme.

Det er vanskelig å gripe tak i akkurat hva det psykososiale arbeidsmiljøet er, for det er ikke noe vi kan sette to streker under, så klappe oss på skulderen for at jobben er gjort. Å jobbe med trivsel på arbeidsplassen er en pågående prosess.

Dette korte kurset gir deg knaggene du trenger for å forstå det psykososiale arbeidsmiljøet og hvilke ringvirkninger både et godt og et dårlig arbeidsmiljø har.

Bli kjent med regelverket, faresignalene og hvordan du kan få oversikt over miljøet på arbeidsplassen. Kurset gir deg praktiske eksempler og teknikker du kan ta i bruk, for å skape en arbeidsplass der de ansatte ønsker å tilbringe tiden sin.

Kurset passer godt for alle som er en del av arbeidslivet, men spesielt godt for deg som har en lederstilling eller jobber med HR eller HMS.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Karine EinangKarine Einang

Karine Einang vil hjelpe deg med å ha en god og trygg dag på jobben! Einang har en variert yrkesbakgrunn, der hun blant annet har arbeidet som personalsjef, brannsjef, brannkonstabel, tilsynspersonell i brannvesenet og lederutvikler. Etter en bachelor i Risk Management utdannet hun seg videre til HMS-ingeniør og deretter branningeniør, med påfølgende årstudium i beredskapsledelse og diverse utdanninger fra Norges Brannskole og Politihøgskolen. Einang er utdannet NLP- og Assertivitets-coach, og har sertifisert seg i persolog® Personfaktormodell.

Einang er glad i å skrive, og er forfatter av den utradisjonelle håndboken for ledere «Hjelp, jeg har blitt sjef!», og medforfatter av den bestselgende boken «The recipe for success» sammen med USA sin nr. 1 suksess-coach Jack Canfield.

I dag driver hun Einang Safety Consult AS, og har både som privat og profesjonelt mål å bidra til at de hun møter på sin vei skal ha en trygg og kjekk dag på jobben.

Ønsker din bedrift å bli bedre på HMS?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.

Eirik Bache-Wiig

Eirik Bache-Wiig