Logo

Skriv krystallklart – et kurs i klarspråk

Dette kurset i klarspråk lærer deg å skrive krystallklart! Kurset er skreddersydd for deg som vil kommunisere tydelig.

Kom i gang

EkspertKursekspert:Ragnhild Holmås

Antall leksjonerLeksjoner:22

TidVarighet:75 minutter

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • De overraskende store fordelene med klarspråk
  • Å planlegge tekster så de oppnår det du ønsker
  • Hvordan folk faktisk leser på nett og papir, og hva det betyr for deg som skriver
  • De klassiske klarspråkprinsippene: Skriv kort, i aktiv form, og med hverdagsord
  • Å gi hele arbeidsplassen et løft ved å innføre klarspråk

Vi drukner i lange og kronglete tekster, og det koster. Disse tekstene skaper misforståelser, forlenger saksbehandlingstider, danner lange telefonkøer, og kjeder vettet av potensielle kunder.

Ragnhild Holmås har knekket om traktorlass med tunge tekster til krystallklare nettsaker og rapporter, og lærer deg triksene hun skulle ønske hun selv kunne da hun begynte som tekstkonsulent.

Siden stivbeint og pompøs formidling strider mot hennes personlige overbevisning, er dette kurset så langt fra en kjedelig norsktime du kan få det.

Kurset er skreddersydd for deg som skriver i jobben, enten det er e-poster, nettsaker, rapporter, vedtaksbrev eller reklametekster.

Om du sovner ved synet av begreper som «nominativ kasus», er du på rett sted – dette kurset er kort, vittig og nærmest kjemisk fritt for ting som lukter skolesekk og tavlesvamp.

Enten du er en bebrillet byråkrat, en sliten kommunikasjonsrådgiver eller selveste Fyrsten av Tåkeland, kan du bli en mester i å skrive klare og engasjerende tekster – og Ragnhild Holmås lærer deg triksene.

De som har satset på klarspråk, ser at det lønner seg: De bruker mye mindre tid og penger på å rydde opp i misforståelser, eller forklare tekster til forvirrede innringere.

Hamar kommune, for eksempel, har spart 1,5 millioner kroner i året etter at de innførte klarspråk, og Statens Vegvesen får 40 prosent færre henvendelser på telefon!

Ikke rart klarspråk er en stor satsning i staten. Jobber du i næringslivet, er fordelen opplagt: Når kunden forstår deg, stoler hun på deg, og velger deg.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Ragnhild HolmåsRagnhild Holmås

Ragnhild Holmås lever av ord. Hun skriver, redigerer og språkvasker alt fra bøker til tweets. I motsetning til de fleste av oss elsker hun å få en uleselig tekst i fanget, for så å trylle den om til en tekst folk faktisk vil lese. Som tekstkonsulent har hun også skreddersydd skriveguider for virksomheter, i tråd med deres merkevare. Hun har en personlig vendetta mot svada og stivbeint språk, og kurser folk i å skrive kort, klart og menneskelig.

Ønsker din bedrift å bli bedre på kommunikasjon?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.