Logo

Akademisk skriving

Hvordan kan to studenter som sitter på like mye faglig kunnskap, få to vidt forskjellige karakterer? Svaret ligger i evnen til å formidle det vi kan. Her lærer du hvordan.

Kom i gang

EkspertKursekspert:Guro Bommen

Antall leksjonerLeksjoner:23

TidVarighet:115 minutter

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Arbeidsmetoder for å motvirke og takle skrivesperrer
  • Hvordan du kan strukturere de ulike delene av oppgaven
  • Redskaper for å skape god flyt og sammenheng
  • Hvordan du drøfter på en objektiv måte
  • Hvordan du unngår vanlige feil som kan trekke ned oppgaven

Heldigvis er ikke akademisk skriving en medfødt evne – det er noe som kan læres, og du kan starte i dag!

Føler du deg trygg på å skrive objektivt? Og på å skrive gode, drøftende avsnitt? Vet du hvor mange kildehenvisninger du faktisk trenger, eller hva som gjør en konklusjon til en konklusjon?

Hvis svaret er nei, er du slettes ikke alene. For selv om dette er noen av de viktigste prinsippene for akademisk skriving, er det også her flest studenter trår feil. Og det kan være akkurat dette som står i veien for de virkelig gode karakterene.

Heldigvis er det ikke for sent å lære! Dette kurset passer for alle som ønsker å oppnå bedre resultater, og bli tryggere på å skrive akademiske tekster.

Enten du er en fersk student som snart skal levere din første oppgave, eller om du har flere års erfaring, men fortsatt føler deg utrygg på den akademiske sjangeren.

Kurset består av 23 leksjoner som tar for seg vanlige utfordringer med akademisk skriving, og gir deg fremgangsmåter og eksempler på hvordan de kan løses.

Kurset holdes av tekstforfatter og kreativ leder i tekstbyrået Samtext, Guro Sandnes Bommen, og er skrevet i nært samarbeid med en universitetslektor med mange års erfaring med veiledning og vurdering av akademiske oppgaver.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Guro BommenGuro Bommen

Guro Bommen er til daglig leder for tekstbyrået Samtext Creative. I tillegg til å ha vært medforfatter og redaktør av boken
Skam til kaffen
som bacheloroppgave ved OsloMet, har hun også årsstudier i psykologi og utviklingsstudier bak seg, samt en master i kreativ skriving og publisering fra Kingston University. Som tekstforfatter har det gått i alt fra hardcore reklame til høyteknologiske produktbeskrivelser og inspirasjonstekster rettet mot forbrukermarkedet. Bommens etter hvert omfattende erfaring som språkkonsulent har kulminert i at hun nå utvikler og leverer kurs i tone of voice og klarspråk til private og offentlige virksomheter.

Ønsker din bedrift å bli bedre på kommunikasjon?

Skap bedre resultater med effektive kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.