Logo

HMS for ledere i havbruk (AML § 3-5)

HMS for ledere i havbruk tilfredsstiller kravet i loven. Kurset gir deg som daglig leder i havbruksnæringen innføringen du trenger i HMS.

Kom i gang

EkspertKursekspert: Karine Einang

Antall leksjonerLeksjoner: 21

MikrofonSpråk: Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Arbeide systematisk med HMS-regelverket for å tilfredsstille kravene
  • Forstå arbeidsgivers plikter og arbeidstakers rett og plikt til medvirkning
  • Utføre en enkel risikovurdering
  • Bygge et solid omdømme som følge av forståelsen av HMS-arbeid i alle ledd
  • Verneombudet, AMU og BHT sine roller i HMS-arbeidet
  • Drive et inkluderende arbeidsliv for å senke sykefraværet, styrke arbeidsmiljøet, og sørge for at alle blir involvert i arbeidet de er satt til å utføre
  • Håndtere konflikter på en slik måte at virksomheten kommer styrket ut av den

For deg som jobber i havbruk, er HMS-risikoen helt unik. Likevel er det forskjeller, selv i samme bransje – sånn er det bare.

Jobber du på et oppdrettsanlegg, for eksempel, har du en av de mest risikoutsatte arbeidsplassene i landet. I følge Sintef er det bare fiskere som har et farligere yrke. Da er det vel så viktig at du som leder i en slik bransje hele tiden ligger ett skritt foran.

Riktig og god HMS er alfa og omega for enhver virksomhet, og Arbeidsmiljøløvens § 3-5 krever at du som leder kan dokumentere at du har fått opplæring i HMS-arbeid.

Forstår virksomheten HMS, luker dere automatisk bort misforståelser, unødvendig stress og risikofylte situasjoner – både fysisk og psykisk.

I dette kurset får du en grundig og lettfattelig innføring i HMS fra HMS-ingeniør og kursholder Karine Einang.

Hvordan finner du frem i HMS-regelverket, og hvordan kan du jobbe systematisk med å tilfredsstille kravene?

Svarene får du her, slik at du har alle forutsetningene du trenger for å drive et inkluderende arbeidsliv med senket sykefravær, styrket arbeidsmiljø og en kultur hvor alle medarbeidere er involvert i arbeidet de er satt til å utføre.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Karine EinangKarine Einang

Karine Einang vil hjelpe deg med å ha en god og trygg dag på jobben! Einang har en variert yrkesbakgrunn, der hun blant annet har arbeidet som personalsjef, brannsjef, brannkonstabel, tilsynspersonell i brannvesenet og lederutvikler. Etter en bachelor i Risk Management utdannet hun seg videre til HMS-ingeniør og deretter branningeniør, med påfølgende årstudium i beredskapsledelse og diverse utdanninger fra Norges Brannskole og Politihøgskolen. Einang er utdannet NLP- og Assertivitets-coach, og har sertifisert seg i persolog® Personfaktormodell.

Einang er glad i å skrive, og er forfatter av den utradisjonelle håndboken for ledere «Hjelp, jeg har blitt sjef!», og medforfatter av den bestselgende boken «The recipe for success» sammen med USA sin nr. 1 suksess-coach Jack Canfield.

I dag driver hun Einang Safety Consult AS, og har både som privat og profesjonelt mål å bidra til at de hun møter på sin vei skal ha en trygg og kjekk dag på jobben.

Ønsker din bedrift å bli bedre på HMS?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.