Logo

Utviklingshemmede og utfordrende atferd

Dette kurset handler om utviklingshemmede og utfordrende atferd. Som tjenesteyter er du avhengig av å vite hvordan du kan forebygge det – og kurset lærer du hvordan.

Kom i gang

EkspertKursekspert: Grethe Westad

Antall leksjonerLeksjoner: 18

TidVarighet: 90 minutter

MikrofonSpråk: Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Hva er utviklingshemming?
  • Utviklingshemming og læring
  • Utviklingshemming og språk
  • Lært hjelpeløshet og hjelpeavhengighet
  • Utfordrende atferd
  • Forebyggende arbeid – struktur og forutsigbarhet
  • Håndtering av utfordrende atferd

Det er mange årsaker til at utfordrende atferd oppstår, og det er krevende å jobbe med på flere måter. Som tjenesteyter er du avhengig av å vite hvordan du kan forebygge det – og her lærer du hvordan.

Jobber du som lærer, miljøterapeut, vernepleier eller med omsorg på annet vis? Som tjenesteyter er det viktig at du har kunnskap om atferdsvansker og psykiske lidelser, og at du kontinuerlig arbeider med forebygging.

Dette kurset gir deg innsikt i og forståelse for hvorfor utfordrende atferd oppstår. Du vil lære å analysere situasjoner på et faglig grunnlag og i større grad kunne gi profesjonell hjelp, sånn at du kan håndtere og forebygge utfordrende atferd hos utviklingshemmede.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Grethe  WestadGrethe Westad

Grethe Westad har en bachelor i vernepleie og over 40 års erfaring på område. Hun har jobbet med utviklingshemmede og autister både i bolig, arbeid og skole. Hun har etterutdanning i Målrettet Miljøarbeid, Lederutdannelse, ART sertifisering (Aggression Replacement Training) og grunnfag i psykologi. Westad har vært leder for flere virksomheter, vært rektor på hjelpepleierskole i vernepleie, fagkonsulent i Habiliteringstjenesten og miljøterapeut i skoleverket. Westad har hospitert på PCDI i USA.

Ønsker din bedrift å bli bedre på HMS?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.