Logo

Ta bedre portrettbilder av dine ansatte, modeller eller din familie

Dette kurset i portrettfoto lærer deg å ta bedre portrettbilder.

Kom i gang

EkspertKursekspert: Gjermund Dammen

Antall leksjonerLeksjoner: 13

MikrofonSpråk: Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Lær hvordan ulike objektiver vil påvirke bildet
  • Lær hvordan vi kan kontrollere dybdeskarphet i bildene.
  • Lær hvordan vi poserer en modell
  • Ta portrettbilder med mobiltelefonen
  • Importere, plukke og redigere bilder i Lightroom
  • Redigere med programmet Luminar NEO

Lær å ta bedre portrettbilder med dette kurset i portrettfoto.

Vi skal se på bruk av forskjellige objektiver og hvilken effekt det vil gi bildene dine. Vi skal se hvordan vi kan kontrollere dybdeskarphet for å skape en separasjon av modellen og bakgrunnen.

Vi skal se på hvordan vi kan ta portrettbilder med mobiltelefonen, og bruke en nøytral bakgrunn og lyset fra ett vindu til å lyse opp bildet.

Vi skal se på posering og vi skal se på redigering av portretter i programmer som Adobe Lightroom, men også i programmet Luminar, hvor programmet bruker kunstig intelligens for å hjelpe deg å redigere bildene dine.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Gjermund DammenGjermund Dammen

Gjermund Dammen har jobbet som fotograf med eget fotostudio sentralt på Tynset, siden 2004. Han har undervist i foto i flere år, som fast ansatt lærer på videregående skole i medier og kommunikasjon. Han har jobbet som lærer i analog fotografering og mørkeroms fremkalling på folkehøyskole, og har holdt kurs i både foto, video og markedsføring for bedrifter, kommune og privatpersoner. Gjermund har også jobbet som journalist i avis og har jobbet i reklamebyrå med både foto og design. I dag jobber han fulltid som fotograf i eget firma, og jobbet med portrett og familiefoto, bryllup, reklame og eiendomsfoto. Gjermund har en Bachelorgrad i kommunikasjon fra Edith Cowan university i Australia, med hoved fokus på fotografi og video. Han har også en praktisk Pedagogisk utdanning fra Høgskolen i Nord Trøndelag, pluss data og media utdanning fra Høgskolen i Hedmark.

Ønsker din bedrift å bli bedre på foto?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.