Logo

Bli en effektiv korrekturleser

Er korrektur den tørreste og minst sexy formen for tekstarbeid? Slett ikke! Dessuten er korrektur viktig. I dette kurset lærer du å bli en effektiv korrekturleser.

Kom i gang

EkspertKursekspert:Trond Samstad

Antall leksjonerLeksjoner:25

TidVarighet:125 minutter

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Den eneste vanntette oppskriften på å gjøre en tekst feilfri
  • Hvordan du unngår å glemme det du nettopp har lest
  • Hvorfor du er nødt til å forstå teksten du skal korrekturlese
  • Hvordan du enklest skaffer deg forståelse for en vanskelig tekst
  • Skrivefeilene som nesten alle begår
  • Hva mange korrekturlesere gjør feil i samme sekund som de begynner å lese
  • Hvordan misforståtte ord både forhindrer videre læring og gjør at vi overser feil

De fleste som skriver, er rørende enige om at korrektur er den tørreste og minst sexy formen for tekstarbeid, og at den egentlig bare er en dyd av nødvendighet. Men det er faktisk det: nødvendig.

For hvilke reaksjoner får leserne etter hvert som de oppdager stadig nye skrivefeil i teksten din? Irritasjon, tap av konsentrasjon – og verst av alt – tap av tillit til avsenderen.

I dette kurset i korrekturlesing lærer du den eneste vanntette oppskriften i verden på å gjøre en tekst ett hundre prosent feilfri.

Hvorfor får vi hodepine når vi sliter med å forstå det vi leser?

Her får du botemiddelet – noe som egentlig burde vært obligatorisk pensum på enhver utdanningsinstitusjon.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Trond SamstadTrond Samstad

Trond Samstad har fra ung alder vært opptatt av språkets finurligheter og måten vi kommuniserer på. Å lære bedrifter hvordan man luker vekk skrivefeil og tungt språk er blitt hans fanesak, og med 25 års erfaring som daglig leder i tekstbyrået Samtext kan man trygt si at han har vært borti det meste. Som foredragsholder har han delt sine beste tips til hvordan bedrifter kan forbedre omdømmet sitt ved å ta språket sitt på alvor, både på den årlige Best i Tekst-konferansen, og på Oversatte dager i Litteraturhuset. Han har også laget og levert kurs i dette for bedrifter og organisasjoner som KPMG, Volvo, Ultimafestivalen, Politihøgskolen, Nasjonalforeningen for folkehelsen og Norges Høyesterett.

Ønsker din bedrift å bli bedre på kommunikasjon?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær mer av Norges ledende eksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.