Logo

Forbrukeratferd - hvordan tar vi kjøpsbeslutninger?

Hvorfor kjøper vi det vi kjøper? I dette kurset lærer du mer om forbrukeratferd.

Kom i gang

EkspertKursekspert:Håkon Njøten

Antall leksjonerLeksjoner:32

TidVarighet:150 minutter

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Hvorfor forbruker vi mer enn noen gang?
  • Hvordan tar forbrukerne sine kjøpsbeslutninger?
  • Hvordan har forbrukernes behov grunnlag i biologi og psykologi?
  • Hvordan blir forbrukernes behov påvirket av eksterne påvirkningsfaktorer som kulturelle forhold, sosiale forhold og vårt forhold til media?

Forbrukeratferd er essensielt, uansett om du jobber i markedsavdelingen til større bedrifter som Spotify, eller som entreprenør i egen bedrift.

Som moderne forbrukere kan vi som oftest velge og vrake mellom produkter, og derfor er markedsføring viktigere enn noen gang. Det finnes ingen snarveier til god markedsføring.

For å vinne markedsandeler i det lange løp, er det avgjørende at vi forstår kundene våre, og hva de ønsker.

  • Hva er kundenes egentlige behov?
  • Hvorfor velger potensielle kunder konkurrentenes produkt?
  • Eller kanskje enda viktigere: Hvorfor kjøper dine kunder akkurat ditt produkt?

Dette kurset i forbrukeratferd vil gjøre deg bedre rustet til å besvare disse spørsmålene. På en reise fra biologiens verden og menneskers psyke, til eksterne påvirkningsfaktorer som antropologi, sosiologi og medienes makt, vil du forstå mer om kundens kjøpsbeslutninger.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Håkon NjøtenHåkon Njøten

Håkon Njøten er høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania, med mål om å gjøre komplekse temaer forståelige. Hans favorittfelt er forbrukeratferd, som handler om å forstå mennesker og deres valg. Njøten er en "people person", og bøker om populærpsykologi og menneskers beslutninger leses daglig. Med utdanning innen markedsføring fra BI Bergen og Oslo, Westminster University samt pedagogisk utdanning fra Høyskolen Vestlandet, er han høyst egnet til å både forstå og formidle et så bredt fagområde som forbrukeratferd.

Ønsker din bedrift å bli bedre på salg?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.