Logo

Digitale plattformer og økosystemer, innovasjon og strategi

Her får du en grunnleggende forståelse av hva digitale plattformer og økosystemer er, hvordan de er bygget opp og fungerer, og hvorfor de i stadig økende grad vil påvirke virksomheter, bransjer og offentlige sektorer.

Kom i gang

EkspertKursekspert: Henning Denstad

Antall leksjonerLeksjoner: 12

TidVarighet: 60 minutter

MikrofonSpråk: Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Hva kjennetegner en digital plattform og hvilke gevinster kan den gi?
  • Hvilke gode eksempler på plattformer og økosystemer kan man lære fra?
  • Hva er sammenhengen mellom en digital plattform og et digitalt økosystem?
  • Hvordan drives innovasjon i digitale økosystemer?

Hva er digitale plattformer og økosystemer, og hvordan kan det påvirke din virksomhet?

I privat sektor kan det innebære at konkurransebildet endres, mens det i offentlig sektor kan bety å utnytte store datamengder på en bedre måte.

I begge sektorer kan økosystemer innebære fremvekst av nye konstellasjoner og samarbeidsmønstre mellom aktører, og på den måten kan vi tilby bedre og utvidede produkter og tjenester til kundene eller brukerne.

Å utarbeide en plattformstrategi handler om digital forretningsutvikling hvor målet er å levere bedre og flere produkter og tjenester.

For å gjøre det må du både forstå kreftene i markedet, hva konkurrentene gjør, og ikke minst hvor moden din egen virksomhet er.

Når er det riktig timing for å kunne ta et slikt løft?

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Henning DenstadHenning Denstad

Henning Denstad har lang og omfattende erfaring fra konsulentvirksomhet og IT-ledelse. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU og er ansatt som seniorrådgiver i A-2 Norge AS. Her har han vært ansvarlig for og deltatt i en rekke prosjekter knyttet til konseptvalg og samfunnsøkonomiske analyser (innen den statlige kvalitetssikringsordningen), samt utredninger og strategiutvikling i forbindelse med digitalisering. Han har kvalitetssikret store digitaliseringsprosjekter i offentlig og privat sektor, og ISO-sertifiserer og -reviderer fortløpende en rekke små og mellomstore virksomheter. Han er fagansvarlig (metodeutvikling og opplæring) for fagområdet «Digital virksomhetsstrategi» i A-2.

Ønsker din bedrift å bli bedre på digitalisering?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.