Logo

Innføring i Photoshop og Lightroom

Hvordan sorterer og organiserer du bildene dine slik at du enkelt kan dele dem med kunder? Oppdag de mange fordelene ved å bruke Adobe Lightroom!

Kom i gang

EkspertKursekspert:Gjermund Dammen

Antall leksjonerLeksjoner:14

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Importere bilder fra kamera til datamaskin
  • Importere og organisere bilder i Adobe Lightroom
  • Redigere bilder i Lightroom
  • Bruk av Lightroom på nett, med både originalfiler i Lightroom's skybaserte program, til Collections fra Lightroom Classic.
  • Hvordan laste opp bilder for salg i Adobe Stock og bruk av modelskjema
  • Jobbe med Smart objects mellom Lightroom og Photoshop

I dette kurset blir du guidet gjennom fotografering og veien via datamaskinen og inn i Adobe Lightroom.

Hvordan sorterer og organiserer du bildene slik at du enkelt kan dele dem med kunder?

Her viser Gjermund Dammen deg hvordan jeg kan dele bilder med en kunde ved å bruke Lightroom sine collections til å lage en nettside hvor kunden kan se sine bilder på nett, samt hvordan du legger opp bildene for salg som stock-bilder direkte fra Lightroom til Adobe Stock.

Du vil få inngående kjennskap til Adobe Stock og bruk av modellskjemaer og nøkkelord, og hvordan du kan jobbe integrert med Adobe Lightroom og Photoshop.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Gjermund DammenGjermund Dammen

Gjermund Dammen har jobbet som fotograf med eget fotostudio sentralt på Tynset, siden 2004. Han har undervist i foto i flere år, som fast ansatt lærer på videregående skole i medier og kommunikasjon. Han har jobbet som lærer i analog fotografering og mørkeroms fremkalling på folkehøyskole, og har holdt kurs i både foto, video og markedsføring for bedrifter, kommune og privatpersoner. Gjermund har også jobbet som journalist i avis og har jobbet i reklamebyrå med både foto og design. I dag jobber han fulltid som fotograf i eget firma, og jobbet med portrett og familiefoto, bryllup, reklame og eiendomsfoto. Gjermund har en Bachelorgrad i kommunikasjon fra Edith Cowan university i Australia, med hoved fokus på fotografi og video. Han har også en praktisk Pedagogisk utdanning fra Høgskolen i Nord Trøndelag, pluss data og media utdanning fra Høgskolen i Hedmark.

Ønsker din bedrift å bli bedre på Adobe?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær av Norges ledende fageksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.