Logo

Lobbying – hva er det, og hvordan lykkes med det?

Lobbying forbindes med PR-byråer, eks-politikere og høy timepris. I dette kurset lærer du hvordan du kommer godt i gang med ting som ikke koster så mye: systematikk og tålmodighet.

Kom i gang

EkspertKursekspert:Johanna Ellefsen Rostad

Antall leksjonerLeksjoner:9

TidVarighet:40 minutter

MikrofonSpråk:Norsk

SertifikatDu lærer:
  • Hvordan presentere deg selv
  • Hvordan presentere saken din
  • Forstå hvordan politikken blir til
  • Vite hvem du skal snakke med

Lobbying er en viktig del av den demokratiske prosessen, og handler om hvordan du bør gå fram for å bli hørt og sikre gjennomslag for en konkret sak eller politiske rammevilkår som har betydning for deg og din virksomhet.

Lobbying forbindes med PR-byråer, eks-politikere og høy timepris.

I dette kurset i lobbying lærer du hvordan du kommer godt i gang med ting som ikke koster så mye: systematikk og tålmodighet.

Kom i gang

Har du allerede en konto?

Logg inn for å se kurset

Johanna Ellefsen  RostadJohanna Ellefsen Rostad

Johanna Ellefsen Rostad har bred erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom politikk og kommunikasjon, og som tidligere partner i First House kjenner hun også livet på innsiden av et PR-byrå. Selv mener hun at veien til å lykkes i lobbyarbeid handler mye mer om å forstå politiske prosesser, enn å ha de riktige kontaktlistene. Rostad startet sin karriere i Næringsdepartementet, hvor hun blant annet var taleskriver for daværende næringsminister Trond Giske. Etter 120 taler gikk ferden videre til rådgivningsselskapet First House. Her bisto hun en rekke selskaper og organisasjoner med å forstå og sikre innflytelse i politiske prosesser som hadde betydning for dem. I dag jobber Rostad som kommunikasjonsdirektør i Ringnes.

Ønsker din bedrift å bli bedre på kommunikasjon?

Skap bedre resultater med digitale kurs og skreddersydd opplæring. Lær mer av Norges ledende eksperter. Snakk med oss. Vi hjelper din bedrift.